– Liverpool et tomannslag

Michael Owen er ikke overrasket over gamleklubbens tabellposisjon.

Publisert Sist oppdatert

Liverpool ligger for øyeblikket på tolvteplass i Premier League – en svakere sluttplassering har ikke scouserne hatt siden opprykket til det øverste nivået på begynnelsen av 1960-tallet. Allikevel, Michael Owen er ikke overrasket.

– Jeg er ikke spesielt overrasket over hvor mye de sliter. Jeg vil si at posisjonen deres reflekterer hvor de er nå, sier Owen ifølge United Review.

– De er i midten av en overgangsperiode, og utenfor banen har de hatt et eierskifte. De er også veldig avhengige av et par stjernespillere, og de har slitt mens de har vært skadet.

Owen forteller også at han har fått høre diverse ting fra kompisene Steven Gerrard og Jamie Carragher.

– Jeg tror aldri de ville ha tilgitt meg om jeg fortalte hva de har sagt til meg.

– I storhetstiden var Liverpool bygget rundt pasninger og bevegelse. Men siden jeg kom dit, har alt endret seg. Om det var bare én grunn, ville det ha vært fikset. Men det har vært så mange (grunner).

– De fleste er hyggelige

Spissen, som spilte for Merseyside-klubben fram til 2004, fikk en lunken mottakelse av de 9000 tilreisende Pool-supporterne på Old Trafford søndag. Allikevel, han hører også mye positivt fra gamlefansen – når de ikke er i for store mengder.

– Mottakelsen var veldig blandet, men jo lengre jeg spilte, jo mindre ble jeg buet på!

– De fleste fans er snille mot meg, men det endrer seg når de kommer i en gjeng. Om jeg møter fans individuelt, sier mange hyggelige ting, men sett meg foran the Kop og man får en annen historie.

– Jeg tror ikke man kan få en sann refleksjon av folks følelser under en fotballkamp. Alle blir revet med i forhold til hvem som spiller hvor.

– Fotball er et lidenskapelig spill, men fra en spillers synspunkt må man vokse ut av disse rivaleriene. Ikke alle kan spille for laget man heier på når man vokser opp. Jeg var en Everton-fan da jeg var liten.

Owen insisterer på at han ikke angrer på at han signerte for United, selv om konkurransen om plassene er knallhard.

– Det største problemet er ikke å score mål, men å komme på banen.

– Det er så mye dybde i laget at i løpet av en uke er det sannsynligvis fem landslagsspillere som ikke en gang kommer på benken – det kan jeg skrive under på!

Powered by Labrador CMS