Endelig for Owen

Michael Owen (i midten) kan omsider kalle seg Premier League-vinner.

Publisert Sist oppdatert

Det skjer 15 år etter at han i 1996 startet en åtte år lang seniorkarriere som Liverpool-spiller, før han fulgte opp med én sesong i Real Madrid og fire i Newcastle.

I løpet av alle disse årene var han aldri i realistisk nærhet av å få slått kloen i et ligatrofé. Redningen kom i form av Sir Alex Ferguson, som for to år siden sjokkerte fotball-England ved å hente den skadeforfulgte spissen til Old Trafford på «free transfer».

– Ja, kan du ikke slå dem, så slutt deg til dem, sa en glisende Owen til MUTV, etter endelig å ha oppnådd karrierens store mål. Omsider er også han blitt ligamester.

– Jeg vant mange troféer med Liverpool, men å vinne Premier League er det absolutte høydepunktet for enhver spiller. Derfor er jeg veldig stolt i dag.

Små marginer

Men det var ikke mye som skilte før Michael Owen igjen ville stått tilbake uten medalje. Han har bare startet én ligakamp denne sesongen, men ettersom han har kommet inn fra benken ved ti anledninger, slik han også gjorde mot Blackpool, oppfyller han Premier Leagues krav om ti kamper.

– Jeg har ikke spilt like mye som jeg gjorde forrige sesong, men det har uansett vært morsomt. Jeg er veldig stolt over å ha spilt sammen med en fantastisk spillergruppe, i tillegg til å ha blitt ledet av en manager som ikke står tilbake for noen.

NB: På bildet er Michael Owen flankert av medaljegrossistene Paul Scholes (t.v.) og Ryan Giggs. Mens Scholes nå har vunnet ligaen ti ganger, har Giggs vært med på samtlige av klubbens tolv Premier League-mesterskap.

Powered by Labrador CMS