– Bedre sent enn aldri

Michael Owen håper å kunne spille en avgjørende rolle i sesonginnspurten.

Publisert Sist oppdatert

Den tidligere Ballon d’Or-vinneren har vært svært skadeplaget (også) denne sesongen, og har ikke vært på banen for United siden hjemmekampen mot Otelul Galati 2. november. Nå begynner imidlertid goalgetteren Owen å nærme seg kampform igjen.

– Det er en lang og velkjent vei å være skadet, og det er sannsynligvis det mest frustrerende med denne jobben, sier Owen til MUTV.

– Jeg har vært ute en stund, og vært litt til og fra, trent litt med reservene, vært den ekstra mannen, ‘jokeren’ som vi kaller det, på treningene. Vi gjorde det sånn for å få meg sakte, men sikkert tilbake igjen den første uken. Den siste uken har jeg gjort alt det de andre har gjort.

– Jeg har vært tilbake i et par uker nå, og det er fint å komme og vite at man skal være med å trene istedenfor å gå til treningsrommet og gjøre alle rehabiliteringsøvelsene. Så det er bedre sent enn aldri!

– Støtteapparatet her er glimrende, og de endrer på opplegget hele veien, så det er en gradvis prosess helt fra de tidlige fasene til de sender deg tilbake til førstelaget.

Håper å kunne bidra

Owen innrømmer at det ikke bare er enkelt å komme tilbake i form gjennom treningene United kjører nå mot slutten av en tøff sesonge, og forteller at han kjører ekstraøvelser for å kunne fremskynde et comeback.

– Det er litt vanskelig for meg å komme tilbake på et lag som har spilt 50 eller 60 kamper denne sesongen. Treningene blir litt annerledes, og det handler om å komme seg etter forrige kamp og få stivheten ut av bena, før man forbereder seg taktisk til neste kamp.

– Det handler ikke så mye om å komme i form, og jeg, som er på vei tilbake, trenger det. Så jeg gjør litt ekstratrening, enten i treningsrommet eller forskjellige sprintøvelser utendørs.

Til tross for det lange avbrekket håper 32-åringen å kunne komme inn og spille en avgjørende rolle i løpet av de siste kampene denne sesongen.

– Jeg kan ikke forestille meg at jeg skal komme tilbake og gå inn i startelleveren. Jeg konsentrerer meg om å være klar både mentalt og fysisk og på alle andre måter, for det kan hende at det blir bruk for meg i 10 eller 20 minutter mot slutten av sesongen.

– Hvem vet? Det kan skje i den siste kampen i sesongen mot Sunderland. Jeg må være bygget opp til det, kanskje gjennom å spille en reservekamp eller to. Men jeg tror det viktigste nå er å bli mentalt klar, i tilfelle manageren sier ‘Jeg tar deg med på benken’, og jeg kommer inn de siste 15 for å forsøke å score et mål om vi sliter. avslutter Owen.

Powered by Labrador CMS