Revansje mot Barcelona

WASHINGTON DC: United slo Barcelona. Her er kampreferatet.

Publisert Sist oppdatert

Det var ikke alltid like pent.

Men i motsetning til i mai så hadde United ganske så god kontroll på Barcelona.

Og viktigst – vi slo laget som av de fleste regnes som verdens beste.

6-3 i finalespillere

Barcelona, som riktignok manglet Lionel Messi og Xavi, sendte utpå seks av spillerne som startet i Champions League-finalen i mai. United brukte kun tre. Samtidig sendte United utpå to av de største sommerkjøpene, David de Gea og Ashley Young.

Som i mai så startet det bra.

Barcelona var ikke like ville i presset som vi kjenner dem, og United fikk låne ballen mye de første 20 minuttene.

Kampens første sjanse kom også til United. Vi kom oss fri på høyrekanten, og Rooney kom først på innlegget bak spanjolenes forsvar. Han burde scoret, men han skjøt utenfor.

Rooney hadde for øvrig en veldig svak 1. omgang.

Etter 20 minutter økte Barcelonas ballinnehav betraktelig. United lå lavt, men akkurat da man begynte å frykte det verste så kontret United.

Danny Welbeck ble spilt fri ved midtstreken, Nani gikk på løp, Welbeck avanserte og akkurat på rett tidspunkt spilte han Nani gjennom alene med keeper. Reprisene viste at pasningen kom akkurat da Nani var på linje med siste Barcelona-forsvarer, og alene med Valdes satte portugiseren ballen mellom beina og i mål.

Trippelsalto og glede for portugiseren som jo ikke fikk starte i Champions League-finalen.

Barcelona fortsatte med å dominere banespillet etter målet, men utrolig nok kom de ikke til en eneste stor sjanse i 1. omgang.

Tre bytter

United tok ut en svak Rooney, en bra Evra og en varierende Anderson i pausen, og satte innpå Michael Owen, Chris Smalling og Ryan Giggs.

Det endret lite.

Barcelona fortsatte å trille ball, men sjelden eller aldri kom de til sjanser. David de Geas første redning kom etter 50 minutter, på et ufarlig skudd fra venstresiden.

Owen avgjorde

20 minutter før slutt, på Barcelonas tredje sjanse i kampen, sprakk imidlertid nullen for den tidligere Atletico Madrid-keeperen. Ryan Giggs ble litt for sen på innbytter Carlos Carmonas pasning inn i banen, Thiago fikk avansere og fra 20 meter dunket han ballen i vinkelen med et herlig skudd (for dem) som skrudde seg vekk fra De Gea hele veien inn mot vinkelen.

14 minutter før slutt var United imidlertid tilbake i ledelsen igjen. Tom Cleverley brøt på midten, spilte fri Michael Owen som satte ballen over Valdes og i mål.

Offside? Trolig. De viste aldri en ordentlig reprise av offsidelinja på ESPN –kanalen i presserommet.

Men bryr vi oss veldig? Nei.

I siste minutt kunne Owen også blitt tomålsscorer, men igjen, for andre gang her i USA, så bommet han da det egentlig var lettere å score.

Men igjen – bryr vi oss veldig?

Fem kamper. Fem seirer. Den siste mot Barcelona.

For å oppsummere kort: Det har vært en ok USA-turné.

Mot Barcelona kan man sette en ekstra pluss i boka til flere av United-spillerne, men mest gledelig var det at Nani alltid så farlig ut med ballen i beina, og at Cleverley, spesielt i 2. omgang, leverte en bra kamp. Forsvaret stod ganske så fjellstøtt, og Barcelona skapte få store sjanser. Rooney hadde en svak kamp, mens jeg personlig mener at Anderson bør glemme alt pratet om at han skal bli den nye Scholes. Han er en god spiller, men ingen ny Scholes.Til det er pasningsspillet av altfor varierende kvalitet.

Uniteds lag: De Gea – Rafael (Fabio 17), Evans, Vidic (Jones 77), Evra (Smalling 46) – Nani, Cleverley, Anderson (Giggs 46), Young (Obertan 62) – Welbeck (Diouf 77), Rooney (Owen 46)

Powered by Labrador CMS