Får testimonialkamp

Paul Scholes, Ryan Giggs, Rio Ferdinand og Michael Owen er blant stjernene som skal spille for Michael Carrick.

Publisert Sist oppdatert

Michael Carrick får sin testimonialkamp på Old Trafford søndag 4. juni. Da vil et Manchester United-lag, bestående av stjerner fra 2008-laget, møte et sammensatt stjernelag på «Drømmenes teater».

Gjensyn med Moskva-heltene

En rekke av Carricks tidligere lagkamerater har takket ja til å spille i visekapteinens testimonialkamp.

Blant heltene fra Champions League-kvelden i Moskva i 2008 er Edwin van der Sar, Ryan Giggs, Paul Scholes, Rio Ferdinand og Gary Neville garantert med.

United-laget møter et sammensatt lag av forhenværende Premier League-stjerner med blant andre Frank Lampard, Steven Gerrard og Michael Owen.

Flere stjerner vil bli bekreftet utover de neste ukene.

CARRICK: Får sin testimonialkamp av United.

Uniteds erfarne midtbanespiller opprettet nylig sin egen veldedighetsorganisasjon «Michael Carrick Foundation» og inntektene fra kampen går i sin helhet til veldedige formål for barn og unge i Manchester og Newcastle.

– Vil bli en spesiell dag

Hovedpersonen selv er meget takknemlig og ydmyk over å fa fått sin egen testimonialkamp på Old Trafford.

– Jeg er stolt over å ha spilt for den største klubben i 11 år og det er en stor ære for meg å få innvilget denne testimonialkampen. Kampen vil bli veldig spesiell for meg og familien og forhåpentligvis blir det en minnerik dag for alle som er involverte, sier Carick til Mandutd.com

Og fortsetter:

– Det er et privilegium å få denne muligheten. Det blir stort å få hentet inn noen av mine gamle lagkamerater og noen av de beste spillerne jeg har spilt mot. Den fantastiske støtten jeg har fått i alle år er noe jeg er særdeles takknemlig for, og jeg kan aldri få takket dere fans nok, sier Carrick.

– Fantastisk menneske

Jose Mourinho har selv fått erfare hvor viktig Carrick er for United denne sesongen. Han gleder seg på vegne av veteranen.

BEGYNNELSEN: Daværende United-direktør David Gill og Michael Carrick skriver under på kontrakten i 2006.

– Jeg er veldig lykkelig på Michaels vegne. Han er en fantastisk person og proff til fingerspissene. Han gir oss stabilitet i spillet og har en fantastisk forståelse av fotball. Han er en glimrende rollemodell for yngre spillere. Dette blir en flott anledning for Michael og familien til å feire alt han har oppnådd i de 11 årene han har spilt i klubben, sier Mourinho.

Les også: Ta vare på denne sjansen, Michael

Michael Carrick er fra Wallsend ved Newcastle, men fikk sin Premier league-debut for West Ham. Deretter gikk turen til Tottenham før han kom til United i 2006.

Allerede i sin første sesong var Carrick med på å vinne Premier League og er inne i sin 11. sesong for Manchester United.

Etter å ha vunnet både Premier League (fem ganger), Champions League, VM for klubblag, og ligacupen, ble Carricks medalsjesamling komplett i vår da han sammen med Wayne Rooney hevet FA cup-pokalen etter 2-1-seieren over Crystal Palace.

Mot Southampton sist søndag ble Carrick byttet inn i pausen da United vant 3-2 og dermed tok sitt første store trofé under Jose Mourinho. 

Powered by Labrador CMS