– Det er herlig å se at guttene ikke har mistet gløden

Michael Carrick sier det vil bli veldig spesielt å spille uten United-fansen i ryggen. Samtidig roser han spillerne for måten de har håndtert den vanskelige situasjonen på.

Publisert Sist oppdatert

Michael Carrick har tolv sesonger bak seg som United-spiller.

De siste to sesongene har den tidligere midtbanespilleren vært en del av trenerteamet rundt førstelaget, først under José Mourinho og deretter under Ole Gunnar Solskjær.

– Vanskelig balansegang

De siste månedene har vært utfordrende for alle, Uniteds trenerteam inkludert.

Det har gitt trenerne nye utfordringer de aldri var forberedte på.

Helt siden lockdown ble en del av hverdagen over hele England, har Carrick kommunisert jevnlig med alle United-spillerne.

ROSER SPILLERNE: – Spillerne har vært veldig flinke til å holde humøret oppe i en krevende tid, sier Michael Carrick til united.no.

– Det er en ganske fin balansegang mellom å holde kontakten og snakke med spillerne for å vise interesse og høre hvordan ting står til, men samtidig la dem få litt tid for seg selv i denne spesielle situasjonen, sier Carrick til united.no.

United-treneren understreker at det også er viktig at spillerne får konsentrere seg om de som står dem nærmest.  

– For oss trenerne handler det om å finne en mellomting, fordi alle har, selvsagt, først og fremst seg selv og sine familier å tenke på, understreker 38-åringen.

Stort US-intervju med Carrick i vente

Hvis det ikke hadde vært for de rådende forhold pandemien har skapt, hadde vi møtt Michael Carrick ansikt til ansikt bak den velkjente glassfasaden på Carrington.

I stedet sitter Carrick bak PC-tastaturet for dette videointervjuet, der hovedtyngden vil bli presentert som et stort, eksklusivt intervju i neste utgave av United-Supporteren.

– VIKTIG MED LITT ROM: Michael Carrick og Kieran McKenna er de to førstelagstrenerne til manager Ole Gunnar Solskjær. Trioen har fulgt opp spillerne tett, men Carrick forklarer til united.no at det har vært viktig for trenerteamet å gi spillerne tid til familiene også.

Til united.no snakker Carrick om utfordringene han, de andre trenerne og spillerne i United har stått ovenfor etter at fotballen i England som i mange andre land ble stengt ned i midten av mars.

– Spillerne er også mennesker

Carrick røper at han og resten av trenerstaben har jobbet med holde optimismen ved liv også når den ellers så sammensveisede gjengen av spillere og trenere i United er blitt tvunget til å være hver for seg.

VIKTIG BRIKKE: Michael Carrick er snart tilbake på treningsfeltet med spillerne der de vil trene i mindre grupper. Her er det Andreas Pereira (t.v), Tahith Chong, Angel Gomes (delvis skjult) og Anthony Martial (delvis skjult) som får instrukser fra Carrick på Carrington.

Fotballspillere på toppnivå har et yrke der det nærmest er et krav at man er mentalt «på» hele tiden, men Uniteds førstelagstrener forklarer at også verdensstjerner er laget av kjøtt og kjøtt og blod.

– Det er den store greia her, sier 38-åringen og fortsetter:

– Vi er alle menneskelige. Noen ser kanskje på oss som idoler eller rollemodeller, men vi er som alle andre. Vi er bare mennesker. Vi ønsker at alle skal ha det godt med seg selv. Det fysiske er en ting, men det mentale er også veldig viktig her.

– Har tatt garderobefleipen på nett

Samtlige av Solskjærs elever har fulgt et eget treningsprogram mens de har vært hver for seg.

Formen er opprettholdt, men Carrick forteller at mangel på sosial omgang har tidvis vært krevende. Lagmoralen i United er meget god, spillerne er som kompiser å regne og derfor har savnet etter å være sammen til tider vært stort.

FLEIPEN MÅ FOREGÅ PÅ NETT: Humøret er ofte veldig bra på United-treningene, men de siste månedene har fleipingen måttet foregå på internett og ikke i garderobene på Carrington og Old Trafford.

Garderobefleipen har i stedet for på Carrington siden mars foregått over nettet.

– Ja, jeg har sett det når vi under disse coronatider ikke har hatt anledning til å treffes fysisk, men i stedet hatt videomøter. Det er rett og slett herlig å se at guttene ikke har mistet denne gløden. Spillerne har holdt humøret opp, noe det faktisk er mulig å se også fra en laptop, sier Carrick med et smil.

Ingenting er endelig bestemt hva som skjer med resten av sesongen. Er du bekymret over å kanskje gjenoppta fotballen for tidlig, eller stoler du på folkene som tar beslutningen?

– Her må man stole på de ansvarlige som tar beslutningene. Menneskene der er i de beste posisjonene til å ta avgjørelsene. For min del som trener så handler det om å sørge for at spillerne er så klare som mulig når fotballen starter igjen, uansett om det skjer i morgen, neste uke eller neste måned, sier Carrick.

– Spesielt å spille uten fans

For fire år siden var Carrick med på United-laget som senest vant FA-cupen. Det skjedde foran smekkfullt Wembley, snaut 90.000 tilskuere.

Året etter var Carrick ubenyttet reserve da United vant Europa League-finalen på Friends Arena i Stockholm med 47.000 fans på tribunen.

– SPESIELT Å SPILLE UTEN FANS: Michael Carrick legger ikke skjul på at det vil bli en veldig rar situasjon å skulle spillefor tomme tribuner. – Men det stopper ikke oss fra å gjøre jobben vår, hverken som trener, manager eller spiller, sier Carrick til united.no.

I øyeblikket har United mulighet til å gå til topps i begge de to turneringene, men det blir i så fall etter all sannsynlighet foran tomme tribuner.

Mannen som også var med å vinne Champions League i 2008 foran drøyt 67.000 tilskuere på Luzhniki stadion i Moskva innrømmer at tanken på å spille uten berømte Red Army i ryggen føles underlig.

– Ja, det vil definitivt være merkelig. Det er ikke noe annen måte å si det på. Det kommer til å bli helt annerledes. Uansett vil det være en stor bragd hvis vi klarer å vinne et trofé denne sesongen dersom turneringene blir spilt ferdig. Det emosjonelle, adrenalinet og følelsen rundt stadion vil ikke være der. Det finnes rett og slett ingen måte å gjenskape den på uten våre supportere, sier Carrick.

Likevel understreker han at både spillerne og trenerstaben må beholde fokus.

– Det stopper ikke oss fra å gjøre jobben vår, hverken som trener, manager eller spiller. Du vil jo gjøre det beste uansett, men en eventuell finale ligger litt langt fram. Vi forsøker nå bare å komme inn igjen i gamle rutiner så får vi se hva som ligger foran oss, smiler Carrick.

Powered by Labrador CMS