Solid da Sverige avanserte

VM-BØRSEN: Vår vurdering av Lindelöfs innsats mot Mexico.

Publisert Sist oppdatert

Mexico – Sverige 0-3 (0-0)

Gruppe F, Arena Jekaterinburg

Mål: 0-1 Ludwig Augustinsson (50.), 0-2 Andreas Granqvist (str. 62.), 0-3 Edson Alvarez (selvmål, 74.).

🇸🇪 Victor Lindelöf

Helhetsinntrykk: Solid.

Verdt å vite: Sverige har kvalifisert seg fra gruppespillet i sine fire siste verdensmesterskap (1994, 2002, 2006, 2018).

Vurdering: Victor Lindelöf er ikke den en ser mest til i løpet av en kamp, men han spilte en god kamp mot Mexico.

Han vinner dueller, han bryter pasninger fremfor meksikanere, han bruker kroppen for å skjerme når det trengs og han fremstår som en lederskikkelse i det svenske forsvaret.

Han er kanskje mindre synlig enn stopperkollega, kaptein og straffehelt Andreas Granqvist, men han er vel så viktig i det svenske forsvaret. Han var, som mot Tyskland, stort sett den som fikk løftet forsvarsfireren. Han dirigerer spillere både rundt seg og fremfor seg, og setter inn nødvendige taklinger de gangene det er nødvendig – det var bare ikke så veldig ofte, siden Sverige var det beste laget her.

Offensive løp var det ikke så mange av, men pasningsspillet hans var i det minste ambisiøst nok, og pasningene gikk ofte gjennom et ledd.

Kanskje ville en sterk firer vært en vel så naturlig karakter, siden det var mer solid enn dominerende, men vi har ikke så mye å pirke på. Dette var såpass sterkt av svenskene at vi trekker ham opp til en svak femmer.

Lindelöf er en viktig del av et meget sterkt kollektiv. Et sterkt kollektiv som vant gruppe F fremfor Mexico, mens Tyskland må reise hjem i skam.

Høydepunkter:

Powered by Labrador CMS