ottom

Medlemsundersøkelse i desember: Supporterne vil ikke ha hvem som helst som nye eiere

Publisert Sist oppdatert

Manchester United bekreftet i november at Glazer-familien vurderer å selge klubben.

Da vi sendte ut en medlemsundersøkelse til 3000 av våre medlemmer i desember, så handlet da selvsagt enkelte av spørsmålene om nettopp eierskapssituasjonen.

Nå er disse spørsmålene – og svarene – relevante igjen, og det har vært mye utvikling i saken.

Et kontroversielt Qatar-eierskap fremstår nå som et ganske sannsynlig utfall, og Sjeik Jassim Bin Hamad Al Thani har bekreftet at han har lagt inn et bud på Manchester United. I tillegg har også Sir Jim Ratcliffe/Ineos bekreftet interesse for klubben, og det er også ventet at amerikanske investorer og Saudi-Arabia kan komme til å blande seg inn.

Under finner dere de resultatene vi fikk i medlemsundersøkelsen i desember, hvor det kom tydelig frem at United-supporterne ikke ønsker hvem som helst som eiere.

Manchester United v Sheriff Tiraspol: Group E - UEFA Europa League
USIKKER FREMTID: Hvem kommer til å eie United om noen måneder, tro?

Fornøyde med nyheten om Glazer-salg

Først av alt spurte vi medlemmene våre om hvor glade de var for at United er til salgs, hvor tallet 1 betyr at de ikke var glade for det, mens tallet 6 vil bety at en var strålende fornøyd.

Her svarte hele 69% at de var strålende fornøyde, mens en nesten kommer opp i 90% som ga det en femmer eller en sekser, og flesteparten av resten ga det en firer.

Ja, faktisk var det ikke en eneste av våre respondenter som ga uttrykk for at de ikke var glad for nyheten, selv om enkelte uttrykte en viss skepsis ved å stemme 3 eller 4.

Kanskje ville disse tallene vært annerledes nå i februar som vi vet mer om hva slags eierskap som fremstår mest sannsynlig.

unitedtilsalgshvorglad

Populær Ratcliffe – mens United-fansen ikke ønsker et lignende eierskap som i City, PSG eller Newcastle

Vi luftet også for våre lesere noen potensielle nye eierskap av klubben, og spurte hvor fornøyde de ville være med den løsningen.

Først spurte vi om hvordan de stiller seg til det å få nye amerikanere som eiere, da trolig investorer.

Da svarte bare 3% alternativet «ja takk!». 45% mente at det ville vært «greit nok», mens litt over halvparten – 52% – endte opp med å svare «nei takk!». En del skepsis, altså, mens en høy andel «greit nok» antyder vel kanskje at folk mente det ville vært verdt sjansen siden «amerikanske eiere» ikke nødvendigvis betyr Glazer-aktige eiere på alle områder.

Manchester United v Liverpool FC - Premier League

Så spurte vi fansen om det å få eiere fra Midtøsten, og presiserte at vi snakket om eierskap av typen som Manchester City, PSG og Newcastle har – altså den typen eierskap som det mulige Qatar-oppkjøpet eventuelt vil være.

Med andre ord: trolig (som de tre nevnte eksemplene) statlige eierskap, og da vanligvis stater med mange menneskerettighetsbrudd på samvittigheten.

Kanskje ikke helt overraskende: det var ikke noe United-fansen var spesielt lystne på.

Enda færre sa «ja takk!» til dette alternativet – bare 2% – mens hele 82% svarte «nei takk!». 15% svarte «greit nok».

midtosteneiere

Videre måtte vi jo selvsagt også spørre fansen om Sir Jim Ratcliffe som potensiell eier, siden han fremstod som en populær kandidat selv før bekreftelsen om at han var interessert.

Han fremstod som populær også i vår undersøkelse.

73% svarte «ja takk!», mens 24% svarte «greit nok», altså til sammen 97% på de to alternativene. Bare 3% svarte «nei takk!» til Sir Jim Ratcliffe-løsningen.

sirjimratcliffe

Powered by Labrador CMS