Paris Saint Germain v Lille OSC - Ligue 1 Uber Eats

Har ikke forsikret Messi & co om at han blir: – Ikke noe å snakke om

Publisert Sist oppdatert

En rekke medier meldte onsdag at PSG hadde avslått Uniteds første tilnærming mot parisernes trener Mauricio Pochettino. Old Trafford-klubben skal dog ikke ha gitt opp av den grunn, melder Manchester Evening News‘ Samuel Luckhurst.

Lokalavisens sjefsskribent på United-stoff skriver at det nå er opp til den argentinske manageren å fortelle Paris-klubben at han ønsker seg bort.

Utad har Pochettino lagt seg på en linje der han verken avviser eller bekrefter at han kan la seg lokke vekk fra Parc des Princes, samtidig som Ajax-trener Erik ten Hag, som også har blitt lenket til United-jobben, har omtalt United-spekulasjonene som «rare».

Pochettino om ryktene: – Ikke noe å snakke om

Heller ikke etter onsdagens Champions League-tap for Manchester City virket Pochettino å ville helle kaldt vann i blodet på dem som ønsker seg ham til Old Trafford.

49-åringen fortalte at han ikke har snakket med sine spillere om den siste tidens rykter for å forsikre dem om at han blir i Frankrike.

– Om jeg har måttet snakke med dem?

– Spillerne vet veldig godt hvordan situasjonen vår er. De vet hvordan deres situasjon er. Rykter er en del av bransjen vi er i – noen ganger er de positive og noen ganger er de negative. Ryktene er ikke noe å snakke om.

Etter kampen høster argentinerens mannskap kritikk fra flere hold. BBC skriver blant at «Pep Guardiolas Manchester City var alt Pochettino ønsker at sitt lag skal være, og mer til».

Skriveriene rundt den argentinske treneren går ut på at han er misfornøyd med at hans taktikkerier ikke fungerer i et lag med luksusspillere som Lionel Messi, Neymar og Kylian Mbappé.

I sin rundt syv minutter lange pressekonferanse etter onsdagens mesterligaoppgjør, virket Pochettino oppgitt og irritert der han satt for å forsvare sitt lags prestasjon, noe som riktignok også kan ha hatt å gjøre med onsdagens resultat, samt lydproblemer under spørsmålsseansen.

Manchester City v Paris Saint-Germain: Group A - UEFA Champions League
STJERNEGALLERI: PSG har en spillerstall verden knapt har sett maken til, men Mauricio Pochettino skal ha problemer med å overbevise de blåkledde om å spille slik han vil.

Argentineren understreket dog at han er fornøyd med fremgangen til sine spillere.

– Jeg er fornøyd med den progresjonen vi har og vi forbedrer oss steg for steg. Ting ser bedre ut nå enn for én måned siden og mye bedre enn for to måneder siden. Laget kommer til å forbedre seg litt etter litt. 

– Må komme seg ut av den klubben

Nå er det en viss sannsynlighet for at Pochettino og PSG møter nettopp United i Champions Leagues åttedelsfinaler. Etter denne ukens resultater er Cristiano Ronaldo og kompani sikret førsteplassen i sin pulje, mens pariserne er garantert andreplassen i sin gruppe.

Så er spørsmålet hvilken av klubbene Pochettino befinner seg i når vi kommer så langt. Fotballekspert Jamie Carragher var i alle fall ikke i tvil om hva han hadde gjort dersom han befant seg i den tidligere Tottenham-trenerens sko.

– Pochettino må komme seg ut av den klubben. Hvis han har sjansen til å dra til Manchester United, ville jeg vært der i morgen – helt ærlig, og det er på grunn av de tre stjernene, uttalte Carragher i CBS’ mesterligastudio onsdag, med en klar henvisning til PSGs nevnte angrepstrio.

MP2
TRENERDUELL: Det var god stemning da Pochettinos Spurs møtte Ole Gunnar Solskjærs United i 2019. Nå vil ryktene ha det til at argentineren kan erstatte nordmannen på Old Trafford.

Ekspertkollega Thierry Henry sa seg enig i at Messi, Neymar og Mbappé gjør jobben vanskelig for mannen som ledet Spurs til turneringens finale i 2019. Den tidligere Arsenal-angriperen uttalte at det rett og slett ikke lar seg gjøre å vinne mesterligaen med «bare syv mann i forsvar».

Henry var dog mer usikker på om det blir så lett å lokke 49-åringen vekk fra den franske hovedstaden.

– Jeg vet ikke om de kan få tak i ham. Når du trener et lag som Paris Saint-Germain, ønsker du å kjøre hele løpet ut. 

Henry sa at Pochettino, ved å gå fra PSG til United, bare vil oppleve de samme problemene med å implementere sine planer i et offensivt anlagt United-mannskap.

– Drar du til Manchester United, er det nesten sånn at du skaffer deg en ny hodepine i et forsøk på å finne en balansegang, fordi det er akkurat det som skjer i PSG nå, sa Henry og fortsatte:

– Jeg tror personlig at han ikke kommer til å dra. 

En annen mann som har blitt lenket til United-jobben, er tidligere Real Madrid-sjef Zinedine Zidane, selv om det virker som om det tidligere midtbanegeniet utelukkes av britiske medier.

Heller ikke Henry har troen på at landsmannen tar over roret på Old Trafford.

– Zidane til United? Jeg tror ikke han vil være interessert i det nå. Jeg tror han venter på landslagsjobben (i Frankrike, journ. anm). 

2021-22_wolverhampton_sak_1200x650
Powered by Labrador CMS