– Vi må ikke tenke (for mye) på motstanderen

Southampton-manager Mauricio Pellegrino om lørdagens visitt til Old Trafford.

Publisert Sist oppdatert

Torsdag ble det kjent at Southampton har solgt sin solide midtstopper Virgil van Dijk til Liverpool. Selv om overgangen formelt sett ikke trår i kraft før 1. januar, er det klart at nederlenderen ikke vil være i troppen som drar avgårde til bortemøtet med United.

Det velger klubbens pressede manager, Mauricio Pellegrino, klokelig å ikke bruke som unnskyldning dersom det skulle gå galt for laget hans på Old Trafford.

– Nei, jeg vil ikke bruke Van Dijk som unnskyldning, bekreftet han på fredagens pressekonferanse på St. Mary’s. Det skulle da også bare mangle, all den tid han har valgt å holde 26-åringen helt ute av laget i Southamptons tre siste kamper.

Les også: Mangler flere stjerner mot United

Uten seier på syv kamper

Pellegrinos lag er inne i en særdeles vanskelig periode og har ikke notert seg for en eneste seier siden 26. november. Da ble til gjengjeld Everton knust 4-1.

Siden har det blitt åtte kamper uten en eneste trepoenger. Sist, på andre juledag, gikk det ekstra ille. Da måtte laget tåle hele fem baklengs da Tottenham lekte seg til 5-2 på Wembley.

Og nå venter det altså nok en bortekamp for «the Saints». Argentinske Pellegrino innrømmet at situasjonen er tøff:

– Vanskene våre skyldes det faktum at alle har begått feil. Det gjelder samtlige spillere og staben her; ja, til og med styret.

TØFFE TIDER: Det gikk alt annet enn bra for Mauricio Pellegrino og Southampton da de tidligere denne uken besøkte Tottenham. Og lørdag venter altså Manchester United.

Vi må rett og slett fremstå mer solide og sørge for å være jevnere i prestasjonene.

Nå forventer han en reaksjon på lørdag, og at laget hans gir José Mourinho & co. en kveldstund de ønsker å glemme.

På spørsmål om hva han først og fremst ønsker seg fra spillerne, lød svaret:

– Spesielt at de skal gjøre de enkle tingene på en god måte. Når man er inne i en vanskelig periode, slik vi er, er det nødvendig å konsentrere seg om de enkle tingene. Vi må rett og slett fremstå mer solide og sørge for å være jevnere i prestasjonene. På den måten vil vi kunne øke selvtilliten litt etter litt, sa han, og la vekt på at spillerne hans prøver å unngå å tenke for mye på hvem som står på motsatt side av midtstreken.

– Isteden må vi heller konsentrere oss om oss selv, både som lag og individuelt. Jeg forventer derfor at vi gjør de enkleste tingene på riktig måte, sa han, og manet spillerne sine til å slå tilbake fra den situasjonen klubben nå befinner seg i.

– På den måten vil vi kunne komme styrket ut av dette, avsluttet Mauricio Pellegrino.

Powered by Labrador CMS