Maurice Watkins er død

Publisert Sist oppdatert

Maurice Watkins, som har mange år bak seg både som United-direktør og som United-advokat, er død.

Det ble bekreftet mandag morgen.

Watkins ble 79 år gammel.

Watkins ble United-direktør i 1984, og ble i klubben frem til 2012.

I løpet av sin tid i United var han blant annet involvert i ansettelsen av Alex Ferguson – han var en av direktørene som i all hemmelighet møtte Ferguson på en bensinstasjon på en motorvei før ansettelsen – og rettssaken mot Eric Cantona etter kung fu-sparket i 1995. Watkins satt ved siden av Eric Cantona da franskmannen ytret det berømte sitatet «When seagulls follow the trawler, it is because they think sardines will be thrown into the sea», og hadde også hjulpet Cantona med formuleringen i forkant.

Dette fortalte Watkins united.no om i et intervju i 2012, et intervju som kan leses her.

– Eric hadde vært gjennom et mareritt med media som fulgte etter overalt. Det er nok det sitatet er myntet på, sa blant annet Watkins i det intervjuet.

MAURICE WATKINS: – Rettssaken mot Eric var en helt spesiell sak. Medietrykket var enormt, det var helt vilt.

Som klubbens advokat hadde han også ansvaret for overgangene til mange av Uniteds største stjerner i moderne historie.

Klubben har nå også sendt ut en kondolansemelding til hans kjære.

Sir Alex Ferguson har snakket med Manchester Evening News om Watkins i anledning dødsfallet.

– Maurice var veldig støttende i løpet av min tid som manager, og han var veldig godt selskap. I løpet av mine 26 år der så var det noen vanskelige tider, og han var alltid der med kloke råd. Han hadde et veldig høyt energinivå også – han var involvert i så mange organisasjoner. Han kunne ikke vippes av pinnen. I løpet av noen nervøse kamper så jeg noen ganger over på ham, og der var han og leste rolig kampprogrammet.

– Hans juridiske erfaring var uvurderlig. Da jeg ringte ham for å si at jeg ønsket å bli værende i Manchester United, så sa han at de allerede hadde ordnet med en ny manager, men at jeg ikke skulle bekymre meg, for han skulle ordne opp i det for oss. Og det gjorde han. Han var en ekte gentleman, sa Ferguson.

Flere reaksjoner:

Powered by Labrador CMS