Endelig skadefri!

Matt James ønskes velkommen tilbake av reservelagstrener Warren Joyce, som bruker store ord om 21-åringens talent.

Publisert Sist oppdatert

Matt James har de siste sesongene vært regnet som et stort talent på Carrington. Han debuterte på U 18-nivå allerede som 14-åring høsten 2005, og fikk sin debut på reservelaget kun måneder etter han fylte 16. I mai 2009 – to måneder før han fylte 18 – var han tilogmed en del av førstelagstroppen til bortekampen mot Hull i siste serierunde.

I 2009/10-sesongen var han i førstelagstroppen ved to anledninger før nyttår, før Sir Alex Ferguson bestemte seg for å sende den da 18 år gamle James til Preston på lån våren 2010. Under Darren Fergusons ledelse gjorde James sine saker svært godt denne våren, og klubbene bestemte seg for å forlenge lånet til å gjelde også for hele 2010/11-sesongen.

I julen 2010 fikk imidlertid Ferguson jr. sparken i Preston, og Sir Alex svarte med å kalle tilbake Matt James, Ritchie De Laet og Joshua King fra klubben.

– Presterte like godt som Cleverley

Etter å ha prestert godt i Championship så fremtiden lys ut for James. Etter returen til Manchester har imidlertid skadeproblemer ført til at det kun har blitt seks reservelagskamper for 21-åringen. Nå er han imidlertid skadefri og klar for å spille kamper igjen. Reservelagstrener Warren Joyce skryter av midtbanespillerens talent og holdninger.

– Matty er utrolig profesjonell. Jeg er rundt og ser på guttene som er ute på lån, og han var den som virkelig hevet seg og var veldig imponerende. Han trivdes godt i Preston og gjorde det eksepsjonelt bra, sier Joyce.

– Man kan se hvor bra Tom Cleverley har gjort det og hvor mye han utviklet seg på lånet sitt, og Matty var helt klart på nivå med hva Cleverley presterte i Championship, i enda yngre alder. Så måten han har måttet ta en pause i karrieren på har vært skuffende for ham, og han er desperat etter å komme igang igjen.

Torsdag møter reservene Aston Villa til seriekamp, og den tidligere kapteinen for Englands U 19-landslag er aktuell for laget. Joyce håper nå at James kan fortsette utviklingen.

– Han jobber hardt på trening og jeg er henrykt over å ha ham her. Forhåpentligvis kan han fortsette herfra, avslutter reservelagstreneren.

Powered by Labrador CMS