Takket nei til United

OPPDATERT Mats Møller Dæhli ville heller spille for Ole Gunnar Solskjær.

Publisert Sist oppdatert

Den tidligere United-junioren har ifølge WalesOnline bekreftet at han var i samtaler med sin gamle klubb vedrørende en retur. Fristelsen til igjen å få spille under sin gamle Molde-sjef Solskjær i Cardiff, ble imidlertid for stor.

– Jeg var ute etter førstelagsfotball og å spille for Ole. Så fikk jeg tilbudet og aksepterte det. Så Ole er årsaken til at jeg kom  hit, sier Dæhli ifølge nettstedet.

– Jeg var i samtaler med United som hadde sikret seg en tilbakekjøpsklausul (fra Molde). De pratet også med min far, men jeg ønsket å dra til Cardiff. Det er en drøm for meg å spille for dem, sier Dæhli, som fyller 19 år den 2. mars.

– Vil følge i Januzajs fotspor

adnan23
ROLLEMODELL – Adnan Januzaj

Det norske stortalentet har fått en fin start på sin nye karriere i Wales. Selv om han ikke har fått spille hver eneste kamp siden januarovergangen, har lovordene haglet for hver opptreden.
Det er slikt som inspirerer unge spillere med ambisjoner; og ambisjoner, det har unge Dæhli i massevis. Ja, så store ambisjoner at han tar mål av seg til å bli like god som sin gamle klubbkamerat på Old Trafford, den jevnaldrende Adnan Januzaj.
Selv om Dæhli takket nei til en gjenforening, fastholder han tidligere uttalelser om at sesongens United-sensasjon er en stor inspirasjonskilde.

– Adnan kom til United en uke senere enn meg. Vi ble gode venner og trente sammen hver eneste dag.

– Jeg har ikke hatt så mye kontakt med ham i den senere tid, men vi traff på hverandre da Cardiff og United møttes nylig.

– Han er en stor rollemodell for meg i den forstand at  han er ung og spiller for en storklubb. Han er så definitivt en å se opp til. Det er lett å se hvor store fremskritt han har gjort denne sesongen, og hvor modig han er ute på banen. Slik ønsker også jeg å fremstå, sier Dæhli.

Årets unge spiller

FA Youth Cup Quarter-Final - Manchester United v Charlton Athletic
Mats Dæhli – her i FA Youth Cup-aksjon for United i 2012

Mats Møller Dæhli kom til United fra Stabæk i 2011, og skrev deretter under som profesjonell dagen etter sin 17-årsdag i 2012.
Få måneder senere ble han tildelt Jimmy Murphy-troféet etter å ha blitt kåret til klubbens «Årets unge spiller». Alt lå til rette for en Old Trafford-karriere; men det skulle vise seg at Dæhli selv ville det annerledes.
Da hans gamle helt og daværende Molde-manager Ole Gunnar Solskjær signaliserte ønske om å hente  ham til «Rosenes by», pakket den unge United-spilleren kofferten og dro tilbake til hjemlandet. Der ble han altså værende i et halvt års tid. Da benyttet Solskjær, nå som nyinnsatt Cardiff-manager, igjen sine overtalelelseskunster. Dermed pakket Dæhli nok en gang flyttelasset og dro over Nordsjøen.

Powered by Labrador CMS