Bare nesten for Dæhli og co

Norges G 19-landslag gjorde jobben mot Kypros, men en Nederland-scoring to minutter på overtid knuste EM-drømmen.

Det norske G 19-landslaget tapte 1-2 for Nederland i sin første gruppespillskamp i eliterunden i kvalifiseringen til G 19-EM, men slo tilbake med 3-1 mot Tyskland i kamp to. Kampen mot Kypros mandag kveld ble dermed avgjørende for om Norge skulle ta seg videre til sluttspillet i Latvia i slutten av juli.

Gruppevinneren går direkte til EM-sluttspillet, og på tabellen lå Norge, Nederland, Tyskland og Kypros alle på tre poeng etter to kamper. Norge hadde imidlertid den beste målforskjellen av lagene, og kunne dermed sikre gruppeseieren på to måter:

• Dersom Norge slo Kypros, og Tyskland samtidig tok poeng mot Nederland (Norge går foran Tyskland på innbyrdes oppgjør ved poenglikhet).
  • Dersom begge mandagens kamper endte uavgjort (Alle lag ender på fire poeng. Norge videre på målforskjell).

Uniteds Mats Møller Dæhli startet kampen mot Nederland, men ble byttet ut etter at han følte seg svimmel. Han følte seg ikke helt i 100 prosent før kampen mot Tyskland, og startet derfor på benken i den kampen. United-unggutten fikk imidlertid en halvtime som innbytter, og bidro til den knallsterke seieren.

Bitter exit

Også mot Kypros startet Dæhli på benken, og det tok 54 minutter før den begavede midtbanespilleren entret gresset på Nedre Eiker i Mjøndalen. Stillingen var fortsatt 0-0 da United-spilleren kom inn, men kun to minutter senere sendte Mohamed Elyounoussi Norge i føringen. Ettersom det fortsatt stod 0-0 mellom Tyskland og Nederland, var Norge på dette tidspunktet videre.

Mohamed Elyounoussi og Bård Finne økte Norges ledelse til 2-0 og 3-0 i løpet av andreomgang, og da kampene gikk inn i overtid, var Norge fortsatt videre til sluttspillet ettersom det ikke var kommet noen mål mellom Tyskland og Nederland.

Dessverre er ingen fotballkamper over før dommeren blåser i fløyta for siste gang, og to minutter på overtid greide Nederlands innbytter Thom Haye å få ballen i nota og med et nødskrik sende Oranje til G 19-EM. Dermed ble det, til tross for dagens storseier, en bitter exit for Norges G 19-landslag.

G 19-EM spilles i Lativia mellom 20. juli og 1. august.