– Måtte tenke på egen utvikling

Men innrømmer at det var vemodig å forlate United, som passet på å skaffe seg tilbakekjøpsklausul.

Publisert Sist oppdatert

Onsdag ble det klart at Mats Møller Dæhli forlater United til fordel for Molde. Dæhli har vært en viktig brikke på Uniteds U 18-lag de to siste sesongene, men har slitt med å få spilletid for reservelaget.

Han følte nå at det var riktig å forlate det han beskriver som ‘den store drømmen’ for å utvikle seg videre som fotballspiller, og har skrevet under på en avtale på to og et halvt år med MFK.

– Klart det er vemodig å forlate United. Det var jo den store drømmen å spille for dem, forteller Dæhli til VG.

– Men jeg måtte tenke på min egen utvikling, og etter en prosess kom jeg frem til at Molde var det riktige. Og det er et valg jeg er glad for. Her i Molde vil jeg bygge meg opp som spiller og etter hvert bli fast på a-laget.

– Solskjær viktig

18-åringen forteller at det er motiverende å ha sett Magnus Wolff Eikrem ta den samme veien tidligere, for så å bli solgt til Heerenveen denne sommeren, etter å ha imponert i Molde-trøya. Tryggheten med Solskjær som manager er allikevel den kanskje viktigste grunnen til at han valgte Molde.

– Han har hatt veldig mye å si for denne overgangen. Jeg har kjent Ole Gunnar lenge. Han vet hvem jeg er og hva jeg står for, noe som er en trygghet for meg.

– Jeg vet det kan bli et visst press på meg. Det kan bli en del snakk. Men jeg har akkurat fylt 18 år, så jeg bruker den tiden jeg trenger for å bli den spilleren jeg ønsker å bli, sier Dæhli til VG.

Også Ole Gunnar Solskjær var storfornøyd med sin nye signering, som blir spilleklar når det norske overgangsvinduet åpner 15. juli.

– Det gjør meg stolt at en spiller som holder et så høyt nivå velger oss. Det gir et signal om at folk stoler på oss som klubb. Mats kommer til et utviklende miljø der han får trene og spille med og mot mannfolk, fortalte Solskjær i forbindelse med presentasjonen av Mats Møller Dæhli onsdag kveld.

Ifølge VG har Manchester United fått inn en klausul i Mats Møller Dæhlis kontrakt som gjør at de kan hente tilbake midtbanespilleren dersom både United og Dæhli ønsker dette. 

Powered by Labrador CMS