– Han har alt som skal til

Wilf McGuinness skryter voldsomt av Mats Møller Dæhli.

Publisert Sist oppdatert

– Alle som spiller for Manchester United er gode. Det er de jo nødt til å være. Men Mats Møller Dæhli, denne norske gutten, utvikler seg utvilsomt i riktig retning.

Ordene tilhører Wilfred McGuinness. Den tidligere United-manageren forteller at han flere ganger har fått beskjed av sønnen sin, U18-trener Paul, om å ikke snakke så pent om spillerne – slik at de holder bakkekontakten. Men Wilf klarer rett og slett ikke å dy seg.

– Han er en god spiller – svært god i mine øyne. Jeg liker ham veldig godt. Men det er viktig at han fortsetter utviklingen. I hans alder kan vi ikke ta noe for gitt. Det finnes eksempler på unge spillere som har blitt spådd lovende fremtid, men som har visnet bort fordi de tok for lett på det, sier McGuinness, som mener 17-åringen er en gave til fotballen. Nå håper han innstendig at talentet forvaltes riktig.

– Ja, for da har han alle forutsetninger for å lykkes. Han er veldig smart, god til å finne rom og til å åpne opp forsvar. Han er også fa til å passere ledd og til å slå målgivende pasninger. Han er også… Nei, jeg får vel gi meg nå – før Paul blir sint, flirer Wilf overfor united.no.

Liten av vekst

Manchester United-juniorene stiller ungt og må tåle mye juling fra sine overårige og muskuløse motstandere i U18-serien. Ofte er motspillerne også hodet høyere enn Dæhli & co.

– Han er fortsatt litt liten, men størrelse har ikke så mye å si. Riktignok kan det hjelpe deg dersom du er stor, men jeg har spilt med mange små, fantastiske spillere. Det finnes mange eksempler på små spillere som er teknisk briljante, og Dæhli er en av dem, avslutter McGuinness overfor united.no.

Lovord fra Solskjær

Tidligere har Dæhli også høstet lovord fra blant andre Ole Gunnar Solskjær.

– Jeg så allerede på Statoil-akademiet for to år siden at han har alle forutsetninger for å bli en god fotballspiller. Han er også en veldig reflektert og fornuftig ung gutt, jeg får mange gode rapporter på.

– De er veldig fornøyde med ham der borte. Jeg har snakket trenerne som styrer U18-laget og reservelagstreneren, og de beskriver ham som en positiv gutt, og sier det aldri er noen problemer.

– Mats vet at han er privilegert, og prøver bare å sluke til seg all læring. Det er artig at han tok sjansen, og det er artig å følge med, har Solskjær uttalt til Nettavisen tidligere.

Powered by Labrador CMS