– Perfekt for Van Gaal

SESONGTIPS: United.nos Mats Arntzen tror Ander Herrera vil ta Premier League med storm.

Publisert Sist oppdatert

United.no-redaksjonen gir sine spådommer før Premier League-sesongen starter til helgen. I dag er det Mats Arntzen som forklarer hva som må til for at United igjen kan kjempe om gullet.

Hva er en god United-sesong i dine øyne?
Det viktigste er å gjenvinne  respekten og igjen gjøre Manchester United til en fryktet motstander. Da må Old  Trafford gjenreises som et fort. Da United vant ligaen i 2010/11, ble det kun avgitt poeng mot West Bromwich på Old Trafford. Da det sist ble seriegull, i 2012/13-sesongen, var det bare Tottenham (utrolig nok med tanke på hvor  dominerende United var) og City som tok poeng der før sesongen var avgjort. Syv tap og tre uavgjort på eget gress er fullstendig uakseptabelt for Uniteds
standard. For meg vil ikke en god sesong avhenge av antall trofeer – United må vise at de er tilbake med komfortable favorittseirer i kamper de ikke klarte å
avgjøre i fjor, samt ved å ta poeng i kamper hvor de i fjor ble avkledd og ydmyket.

Hva frykter du mest?
I løpet av sommeren har frykten forsvunnet og optimismen og troen er tilbake. Slik jeg ser det er det ingen tvil om at United vil havne godt innenfor topp fire neste sesong. Den lille frykten må være at Liverpool, i motsetning til hva jeg tror, skal klare å levere også kommende sesong, og oppleve suksess i både hjemlig serie og Champions
League.

En United-spiller det er verdt å se opp for den kommende sesongen?
I fjor tippet jeg at flere av de avskilta United-spillerne, Anderson og Nani, skulle få en ny vår under David Moyes. Jeg tør ikke å være like offensiv i år, og safer inn et tips på Ander Herrera. I mine øyne er han som skapt både for Louis van Gaals filosofi og for Premier League i seg selv.

Hva er det beste rådet du kan gi Louis van Gaal?
Velg dine kamper med omhu. Alle kjenner til historikken til Van Gaal, og før eller siden vil han havne på kant med både den ene og den andre. I United har imidlertid
manageren mer spillerom til å opptre slik Van Gaal har gjort tidligere, uten at høyere herrer blir nødt til å fjerne ham.

Hvem er vinneren på overgangsmarkedet så langt denne sommeren?
Arsenal har handlet klokt, men for meg er Chelsea helt klart den store overgangsvinneren. De har et vanvittig luksusproblem mellom stengene som de må løse, men der sitter de med de beste kortene på hånda. Selv om David Luiz har forlatt klubben, mener jeg at de er forsterket bakover. Signeringen av Filipe Luis er trygg og god, og åpner for mange alternativer, blant annet ved at Branislav Ivanovic kan spille midtstopper. Cesc Fàbregas kan ikke slå feil, og Diego Costa virker som den perfekte spissen for Mourinho. Chelsea har ingen god historikk for hva stjernespisser angår, og det er ingen garanti for at det lykkes nå heller, men Diego Costa er sannsynligvis riktig type i riktig alder.

Er du tilfreds med forsterkningene United har hentet?
Forsterkningene i seg selv er meget gode, men det er liten tvil om at det må hentes flere spillere. En midtstopper må inn, helst to, og gjerne også en midtbanespiller – jeg nekter å nevne navn.

Bortsett fra United, hvilken klubb har Premier Leagues beste bortefans?
Har latt meg imponere av store, tunge geordier. Ofte med minimal bekledning, store tatoveringer og høy røst, vet Newcastle-fansen å lage liv i bortesvingen.

Beste bortebane i Premier League?
Jeg fikk min første opplevelse med engelsk fotball på Boleyn Ground, og vil alltid ha et spesielt forhold til den banen.

GODE MINNER: Mats Arntzen liker West Hams Boleyn Ground, eller Upton Park som den oftest omtales som på folkemunne.
GODE MINNER: Mats Arntzen liker West Hams Boleyn Ground, eller Upton Park som den oftest omtales som på folkemunne.

Beste minne fra fjoråret?
Da Adnan Januzaj scoret to ganger og snudde til seier mot Sunderland.

En spiller hos våre motstandere du beundrer i all hemmelighet?
Det må nesten bli Daniel Sturridge. Etter å ha hatet den egoistiske innstillingen og bannet på at denne tilsynelatende evigvarende flytsonen en gang må ta slutt, har jeg
måttet innrømme at han besitter noen enorme kvaliteter.

Har du en «Guilty Pleasure» du sjelden og aldri har delt med noen andre tidligere?
Jeg må innrømme at jeg ikke akkurat reagerte med skuffelse da jeg fikk beskjeden om Moyes’ avskjed.

Om du får nevne en spiller hos en  motstander du ikke har særlig mye til overs for…
Det må nesten bli Daniel Sturridge igjen. Utover kvalitetene som fotballspiller har jeg ikke mange positive ord å si om ham.

Slik tror jeg Premier League ender:

 Topp 3:
1: Chelsea
2:  Manchester United
3: Manchester City

Nedrykk:
18: QPR
19: West Brom
20: Burnley

Powered by Labrador CMS