Manchester United U21 V Arsenal U21: Premier League 2

«En skadefri 2023/24-sesong vil gi oss en del svar på hva han egentlig er god for»

Publisert Sist oppdatert

Bedre sent enn aldri: det er på tide å oppsummere sesongavslutningen for akademiet.

Siden det ikke var så mange akademikamper i mai, så slo vi sammen akademioppsummeringene for de siste to månedene av sesongen.

U21-kamper i april og mai:

United reddet riktignok plassen i toppdivisjonen av Premier League 2 (det kan bli slutt på opprykk/nedrykk på U21-nivå, for øvrig, så vi får se hvordan det hele blir neste sesong), men det ble ingen god avslutning av sesongen. Sesongen startet med ni ligakamper på rad uten seier, og ble avsluttet med ni ligakamper uten seier. Heldigvis vant United en del kamper mellom der, og United endte på en niendeplass (av 14 lag), og unngikk dermed nedrykksplass i motsetning til Tottenham og Leicester.

Det ble 64 baklengsmål i U21-ligaen – 2,46 per kamp. Bare bunnplasserte Leicester (57 baklengsmål) var i nærheten av dette antallet baklengsmål, så her er det mye å jobbe med før neste sesong.

dempsey221022
INGEN SEIERE PÅ DE SISTE NI: Det i midten var OK, men Mark Dempseys lag bør starte- og avslutte sesongen bedre i 2023/24.

U18-kamper i april og mai:

April startet (selv om det riktignok var rundt midten av måneden) med et tap mot byrival City, men etter det var United ubeseiret i de siste seks kampene av sesongen – med tre seiere og tre uavgjortkamper.

United endte på en solid tredjeplass i den nordlige U18-avdelingen, selv om de som oftest har stilt med et yngre lag enn motstanderne (noe som jo har litt å si på dette nivået), med kun City og Sunderland foran seg (de var til gjengjeld suverene).

binnion111222
TAPTE INGEN AV DE SEKS SISTE KAMPENE: U18-sjef Travis Binnion.

Gode måneder for:

Noam Emeran: Alderen (blir 21 år i september) tilsier selvsagt at det skal en del til for at han har en fremtid i United, og for noen måneder siden ville jeg tenkt at kantspilleren fort kunne forsvinne denne sommeren selv om kontrakten ikke går ut før neste sommer, men Emeran avsluttet sesongen på glimrende vis. Han har ekstremferdigheter, men har ikke vist det ofte nok, så derfor var det oppløftende å se ham være U21-lagets bestemann mot slutten av sesongen. Trenger et utlån til et nivå som er OK nok til at eventuelle gode prestasjoner ikke møtes med et skuldertrekk. I 2023/24-sesongen må han – uansett hvor han er – prestere gjennom en hel sesong, og ikke bare glimtvis.

James Nolan: Scoret mål og hadde to målgivende pasninger, og spilte godt igjen i både april og mai – i mange ulike posisjoner. Spiller der hvor han trengst, rett og slett, og leverer bra i alle posisjonene (vi har riktignok ikke sett ham som spiss eller keeper ennå). En av spillerne som har hatt den beste utviklingen denne sesongen.

nolan060523
GOD: James Nolan.

Shea Lacey: Leverer noen fantastiske øyeblikk igjen, med noen fantastiske raid som ga ham både målgivende pasninger og mål. Vi får bare krysse fingrene for at han har hodet på riktig sted, for talentet er definitivt på plass.

Ethan Wheatley: Wheatley hadde noen kamper hvor han absolutt ikke var god i april/mai, og da jeg var på derbykampen mot City på Carrington i midten av april så virket kaptein Sam Murray som ganske frustrert over Wheatley, men tre mål på de siste seks U18-kampene tilsier uansett at 17-åringen har begynt å tilpasse seg nivået. Må uansett levere bedre neste sesong.

Ethan Williams: Jobber hardt og leverer målpoeng i ulike posisjoner. To nye mål, to nye målgivende pasninger. Kunne fort hatt en del flere målgivende pasninger også om medspillerne hadde levert bedre foran mål. Det blir spennende å se hvordan utviklingen blir videre.

williamshysj210423
IMPONERTE: Ethan Williams, her etter det ene av sine to mål mot Middlesbrough, en kamp hvor han tidvis terroriserte Boros høyreside fra sin rolle som venstre vingback.

Jaydan Kamason: To målgivende pasninger, og scoret også sitt første U18-mål i den siste U18-kampen for sesongen. Fortsatt bare 16 år, og kommer nok fort til å være et fast innslag i United-forsvaret på U18-nivå neste sesong.

Mateo Mejia: Har vært regnet som et stortalent som ving eller spiss, men de mange skadene har satt utviklingen flere år tilbake. I mars scoret 20-åringen sitt første U21-mål på månedens siste dag, og han fulgte opp med et glimrende mål i den første kampen i april etter å ha fått ballen fra Willy Kambwala (som for øvrig etter noen målgivende pasninger fort kunne blitt trukket frem her også om det ikke var for at han fikk rødt kort i to av sine tre siste kamper), i det som var Mejias sjette kamp på rad hvor han spilte i 90 minutter.

At Mejia skulle spille 90 minutter i seks kamper på rad (med scoringer i de to siste av de kampene) har vært helt utenkelig tidligere, og uten den rekka ville det vært vanskelig å se for seg noen fremtid i United. Denne rekka gjør at det i det minste er mulig med bittelitt forsiktig optimisme, siden det er den første perioden hvor han har hatt muligheten til å spille regelmessig etter at han kom til klubben i 2019. Klubben bekreftet for noen dager siden at Mejia har blitt tilbudt en ny kontrakt, så da får vi se om han velger å bli med videre.

Jeg vil fortsatt bli veldig overrasket om han får muligheten for Uniteds A-lag på noe tidspunkt – jeg er blant annet redd han har mistet for mye av tempoet han hadde da han ankom klubben – men en skadefri 2023/24-sesong vil i alle fall gi oss en del svar på hva han egentlig er god for.

mejiaeriksenweghorst140423
HAR TRENT MED A-LAGET: Mejia sammen med Christian Eriksen og Wout Weghorst, 14. april 2023.

Målscorere:

U21:

4: Noam Emeran
2: Joe Hugill
1: Sonny Aljofree
1: Mateo Mejia

U18:

3: Ethan Wheatley
2: Ethan Williams
2: Shea Lacey
2: Sam Mather
1: Louis Jackson
1: James Scanlon
1: Manni Norkett
1: Jayce Fitzgerald
1: James Nolan
1: Jaydan Kamason

emeran050523
AVSLUTTET SESONGEN GODT: Noam Emeran.

Målgivende pasninger:

U21:

2: Willy Kambwala
1: Björn Hardley
1: Charlie Wellens
1: Dan Gore

U18: 

2: Jaydan Kamason
2: James Nolan

2: Ethan Williams
1: Jack Moorhouse
1: Sam Mather
1: Shea Lacey
1: James Scanlon
1: Adam Berry

Ethan Williams skaffet i tillegg et straffespark som det ble mål på.

Everton U18 v Manchester United U18: U18 Premier League
SPENNENDE BACK: Jaydan Kamason.

Månedens akademimål:

Shea Lacey hadde den beste målgivende pasningen denne måneden, og han hadde også det beste målet, i 2-2-kampen mot Wolves.

Se målet her:

Ellers:

  • U21-laget spilte en treningskamp mot Blackpool noen dager etter sesongavslutningen, og det endte 1-1 på Bloomfield Road. Blackpool ledet, men innbytter Victor Musa utlignet for United. Noam Emeran har fått ros tidligere i denne saken, og han kunne avgjort helt på slutten for United, men bommet på straffespark i det 88. minutt. Det skal sies at han skaffet straffesparket selv også.
  • Manni NorkettDi’Shon BernardEthan GalbraithEric Hanbury og Charlie Wellens er ferdige i United, og det samme gjelder Axel Tuanzebe. Jeg synes at det er trist at Tuanzebes skadeproblemer har sørget for å stoppe utviklingen hans, og i tillegg kommer jeg definitivt til å savne Norkett. Norkett var på ingen måte fremtidig A-lagsspiller for United, det virket åpenbart, men han jobbet knallhardt, og var for meg det akademikullets versjon av D’Mani Mellor (som alltid var en personlig favoritt, og det gledet meg stort da han fikk en opptreden for førstelaget). Jeg trodde Norkett kom til å bli med ett år til, da kanskje for å spille hovedsaklig for U21-laget neste sesong, men han var på prøvespill hos Leicester i vår, og da skjønte en jo hvor dette bar hen. Forhåpentligvis finner hele gjengen seg OK klubber. United kommer nok fort til å hjelpe noen av dem med det.
  • For øvrig er også Zach Giggs (sønn av Ryan) ferdig i klubben, og han er nå i Sheffield United-akademiet.
  • West Ham vant denne sesongens FA Youth Cup etter å ha vunnet finalen mot Arsenal 5-1 på Emirates Stadium. Imponerende! Forhåpentligvis er United tilbake på tronen neste sesong.
  • Isak Hansen-Aarøen skal, etter det min united.no-kollega Fredrik Filtvedt har hørt, ha imponert på A-lagstreninger. Nå droppes U19-EM, og Hansen-Aarøen blir trolig med på Uniteds sesongoppkjøring. Kanskje han får en del spilletid på Ullevaal Stadion mot Leeds…?
  • Stortalentet Amir Ibragimov trente med A-laget i slutten av april, og det er ikke lenge siden han fylte 15 år! En spiller som det blir spennende å følge på U18-nivå neste sesong, selv om det at han trente med A-laget selvsagt handlet mye om at A-laget hadde spilt dagen før, at U21-laget spilte samme kveld, og at U18-laget hadde kamp dagen etterpå.

Powered by Labrador CMS