Manchester United v Everton - Premier League

Greenwood-uttalelse fra United: – Avgjørelsen er ikke tatt ennå

Publisert Sist oppdatert

Manchester United har kommet med en uttalelse om Mason Greenwoods fremtid (les en oversettelse av uttalelsen nederst i artikkelen).

Der klargjør United at avgjørelsen ikke er tatt ennå i motsetning til det som har blitt hevdet i enkelte medieoppslag – men at en nærmer seg sluttfasen av prosessen.

LES OGSÅ: Sterk kritikk mot United for Greenwood-håndtering: – Ansvarsfraskrivelse

Uttalelsen kom kort tid etter at The Athletic – vanligvis troverdige – hadde publisert en artikkel om at Richard Arnold internt skal ha fortalt andre ledere i klubben at United planlegger å bringe Greenwood tilbake, og at den planlagte annonseringsdatoen var 4. august. The Athletic har fått vite dette fra en kilde tett på prosessen, men har ikke fått vite grunnen til at avgjørelsen skal ha blitt utsatt.

United skal ifølge The Athletic aldri ha planlagt noen konsultasjon med kvinnelagets spillere om avgjørelsen slik det har blitt hevdet – men ønsket å gi laget beskjed på forhånd, og å gi dem muligheten til å gi tilbakemeldinger. Rapportene om dette førte til stygge og truende meldinger sendt til Uniteds spillere i England-troppen.

Ifølge The Athletic er det mange ansatte i klubben som er forferdet over avgjørelsen som hevdes å være tatt. Artikkelforfatter Adam Crafton omtaler Uniteds Greenwood-uttalelse som en direkte respons til etterforskningen til The Athletic.

Jamie Jackson i Guardian følger opp med at flere klubbansatte føler på skam over avgjørelsen som virker med å ende med at Greenwood får en ny sjanse. De aller fleste av dem som ønsker ham tilbake jobber innenfor fotballdelen i klubben.

Uttalelsen fra United:

«Etter at hele tiltalen mot Mason Greenwood ble droppet i februar 2023, så har Manchester United gjennomført en grundig etterforskning av anklagene gjort mot ham.

Dette har inkludert omfattende beviser og kontekst som ikke har vært offentlig, og vi har hørt fra en rekke folk med direkte involvering eller kunnskap om saken.

Gjennom hele denne prosessen har velferden og perspektivet til det angivelige offeret vært et sentralt spørsmål for klubben, og vi respekterer hennes rett til livslang anonymitet.

Vi har også et ansvar overfor Mason som arbeidstaker, som en ung person som har vært i klubben siden han var sju år, og som ny far med en partner.

Faktainnsamlingsfasen av etterforskningen er nå fullført, og vi er i sluttfasen av det å ta en avgjørelse om Masons fremtid.

I motsetning til mediaspekulasjoner, så har ikke avgjørelsen blitt tatt , og det er temaet for intens intern overveielse. Ansvaret ligger til syvende og sist hos administrerende direktør [Richard Arnold].

Med en gang avgjørelsen er tatt, så vil den bli kommunisert ut og forklart til klubbens interne og eksterne interessenter.

Dette har vært en vanskelig sak for alle assosisiert med Manchester United, og vi forstår de sterke meningene dette har fått frem basert det delvise bevismaterialet som er i offentligheten. Vi ber om tålmodighet mens vi jobber oss gjennom de siste fasene av denne nøye gjennomtenkte prosessen.»

Powered by Labrador CMS