masg

Ett år til å vente for Greenwood

Publisert Sist oppdatert

Mandag ble det klart at rettssaken mot Mason Greenwood er satt til 27. november 2023 – altså ett år frem i tid.

Det er ventet at rettssaken vil gå over ti dager.

United-spilleren står anklaget for forsøk på voldtekt, kontrollerende oppførsel og overfall. 

grema

Han ble først arrestert i januar, noe som betyr at når rettssaken starter vil det ha gått nærmere to år siden den første arrestasjonen.

På mandagens høring sa 21-åringen kun sitt eget navn og adresse høyt, mens søsteren og foreldrene var blant tilskuerne. Det hele var over på mindre enn ti minutter for Greenwood som ankom rettssalen med en hettegenser med påskriften «Fumer Tue» – røyking dreper.

Greenwood er fortsatt registrert som United-spiller, da han i 2021 skrev under på en ny kontrakt som binder ham til klubben til 2025. United har også opsjon på ytterligere ett år. Han har imidlertid vært suspendert helt siden arrestasjonen i slutten av januar.

Det har vært mange rykter rundt Greenwood de siste månedene, men en av hovedgrunnene til at det stort sett har vært stille fra mediene og også United er en engelsk lov som hindrer mediene i å omtale aktive straffesaker.

I England er det ikke lov å publisere noe som kan medføre betydelig risiko for at den omtalte forhåndsdømmes og ikke får en rettferdig rettssak.

maas2
Powered by Labrador CMS