Manchester United v Brighton & Hove Albion - Premier League

– En «boost» for selvtilliten

Mason Greenwood ble helten da han sikret tre poeng hjemme mot Brighton. Det gjør godt for en spiller som har slitt med å sette ballen i mål denne sesongen.

Publisert Sist oppdatert

Greenwood har slitt med å følge opp den gode gjennombruddssesongen han hadde i fjor. Før søndagens møte med Brighton sto 19-åringen med fem scoringer på 39 opptredener for United denne sesongen, men på Old Trafford var det unggutten som ble avgjørende.

Syv minutter før slutt stupte Greenwood et innlegg fra Paul Pogba i mål, og sikret med det seieren og tre poeng for sitt lag.

Det gjør godt for angriperen.

– Det er åpenbart en «boost» for selvtilliten, sier stortalentet i et intervju sendt på norske TV 2. 

– Har jobbet med headinger

19-åringen gleder seg ikke bare over at målet kom, men også måten det kom på. Han forteller nemlig at han har trent på å bli en bedre hodespiller.

Jeg vet at jeg ikke har scoret så mange i Premier League, men jeg scoret en heading i dag. Det er noe jeg har jobbet med lenge bak kulissene.

Mason (4)
STUPTE UNITED I FØRINGEN: Mason Greenwood scoret 2-1 med hodet.

Høyrevingen må dele æren for de tre poengene med akademikollega og rekkekamerat Marcus Rashford. Det var 23-åringen som satte inn 1-1 etter timen spilt på Old Trafford, etter godt forarbeid av Bruno Fernandes.

Greenwood roser både pasningslegger og målgjører etter den viktige scoringen.

Bruno gjør det der hele tiden. Han får en målgivende og det er det han gjør. Vi har alle troen på «Rashy», og det var en nydelig avslutning.

Vil ikke tenke på ligakonkurrentene

Søndagens store helt forteller at det var en «vanskelig kveld», spesielt i førsteomgang. Han mener at han og lagkameratene ikke var påskrudde og fokuserte nok fra start av, noe som ga Brighton muligheten til å score først.

Greenwood sier at United burde ha spilt bedre i førsteomgang, noe han forteller at også Ole Gunnar Solskjær fortalte dem i pausen.

Han sa at vi kunne gjøre det bedre og det var det vi gjorde i andre omgang.

BRiton
TØFF FØRSTEOMGANG: United-spillerne klarte ikke å stoppe Danny Welbeck da han scoret 1-0 etter et drøyt kvarter.

19-åringen mener at laget utvilsomt var bedre etter pause.

Andreomgangen var utsøkt. Alle var fokuserte og påskrudde.

Likevel måtte United-spillerne kjempe hardt for å komme seg til mulighetene, mot et gjerrig og kompakt Brighton-lag. Greenwood mener at de rødkledde i andreomgangen klarte å finne magien som manglet i løpet av de første 45 minuttene.

Mot en fembackslinje er det vanskelig, fordi de har mange mann bak ballen. Du må ha den kreative gnisten, og det hadde vi i andreomgang.

Til slutt endte det altså med tre poeng til United. Resultatene i de andre kampene i den 30. Premier League-runden gjør at Solskjærs menn stikker ifra både Leicester, Tottenham og Chelsea i kampen om de gjeve Champions League-plassene.

Det bruker ikke Greenwood altfor mye energi til å tenke på.

Andre lag har droppet poeng, men vi konsentrerer oss bare om oss selv og ikke alle andre. Men jeg er glad for de tre poengene.

Powered by Labrador CMS