arnoldfor

Slik forklarer Arnold avgjørelsen

Selv om Richard Arnold og United konkluderte med at Mason Greenwood ikke var skyldig i de handlingene han opprinnelig var tiltalt for, har klubben og Greenwood blitt enige om at ungutten skal forlate United.

Publisert Sist oppdatert

I et åpent brev til United-fansen forklarer Uniteds øverste administrative sjef Richard Arnold hvordan klubben har etterforsket hendelsen internt og hva som ledet til avgjørelsen om å skille lag med Mason Greenwood.

Dette er Arnolds brev til United-fansen: 

«Nå som vi har konkludert og offentliggjort utfallet av klubbens etterforskning av Mason Greenwood, ønsker jeg å være direkte og åpen med våre supportere om prosessen og bakgrunnen for vår avgjørelse.

Dette var en intern disiplinær etterforskning som angår en sak mellom en arbeidstaker og en arbeidsgiver, og vanligvis vil en slik sak blitt behandlet internt og ikke i det offentlige rom. Gitt den oppmerksomheten saken har fått og Masons profil, erkjenner jeg at dette ikke er en ordinær sak, men jeg følte likevel at vi måtte følge de retningslinjer som gjelder så langt det var mulig og unngå å kommentere saken i media før den endelige agjørelsen ble tatt.

MicrosoftTeams-image (45)
VANSKELIG SAK: Richard Arnold beskriver Mason Greenwood-saken som både krevende og komplisert. Klubben og Greenwood har kommet til en gjensidig enighet om at spilleren skal forlate United, men Arnold sier at United kommer til å bistå Greenwood og partneren i tiden fremover.

Da lyd- og bildefiler ble delt online i januar i 2022, reagerte jeg med sjokk og bekymring for det angivelige offeret. Hennes velvære, ønsker og perspektiv har vært sentral i klubbens håndtering og tilnærming til saken fra starten av, og det samme har klubbens standarder og verdier vært. Samtidig som vi umiddelbart konkluderte med at Mason burde suspenderes mens etterforskningen pågikk, var vi også bevisste på at vi hadde et ansvar for ham og det var viktig at vi tok en beslutning basert på all tilgjengelig informasjon.

Frem til februar i år var dette en sak for politiet og påtalemyndigheten. Det var kun da anklagene ble frafalt at klubben diskuterte saken med Mason og andre involverte parter i saken. 

I vår etterforskning har vi tilstrebet å samle så mange beviser som overhodet mulig for å få fakta på bordet og sette dem inn i en sammenheng. Dette var ikke en rask eller enkel prosess av flere grunner. Det var viktig for oss å respektere rettighetene og ønskene til det angivelige offeret. Vi har dessuten begrenset makt i vår etterforskning og det gjorde at det var nødvendig med et samarbeid fra tredjepart i saken.

maas2
FERDIG I UNITED: Mason Greenwood og United er enige om at Greenwoods fremtid ligger et annet sted enn Old Trafford.

Tidsperspektivet har også blitt påvirket av mitt sterke ønske om å minimere effekten av etterforskningen for både herrelaget og kvinnelaget, og våre landslagsspillere (som spilte VM i Australia red anm). Jeg erkjenner at dette har gitt ytterligere rom for spekulasjoner, men alternativet hadde vært at det kunne forstyrret og hatt en negativ påvirkning på etterforskningen og prosessen. 

Selv om vi ikke var i stand til å skaffe tilgang til enkelte av bevisene av grunner vi aksepterer, gjør bevisene som vi faktisk klarte å innhente at vi har konkludert med at Mason ikke begikk de handlingene som han ble tiltalt for. 

Av juridiske grunner er det begrenset hva jeg kan si, inkludert det angivelige offerets rett til anonymitet, men jeg kan dele følgende med dere hvilket vil gi en viss innsikt i sakens kompleksitet: * Det angivelige offeret ba politiet avslutte etterforskningen i april 2022.

* Vi har fått en alternativ forklaring på lydfilene, som er et kort utdrag fra en mye lenger lydfil, og bildene som ble bublisert på nettet.  

* Det angivelige offerets familie har bistått i prosessen og har blitt gitt muligheten til å gjennomgå og korrigere våre faktabaserte opplysninger. 

Forrige uke meldte media at vi hadde bestemt oss for å hente Mason tilbake og at elementer av denne planen hadde blitt lekket til dem. Å hente Mason tilbake var et av utfallene vi vurderte og la planer for. Men de siste seks månedene har vi vurdert og planlagt for flere mulige ulike utfall av saken, og mitt syn på saken har også utviklet seg i takt med prosessen. Den endelige avgjørelsen var min, men jeg har vurdert mange ulike faktorer og synspunkter helt frem til den endelige avgjørelsen ble fattet.

Samtidig som jeg konkluderer med at Mason ikke har begått de handlingene han var tiltalt for, har Mason selv akseptert at han har begått feil som han tar ansvar for. Jeg har også lagt vekt på de utfordringene som Mason ville fått ved å gjennoppbygge karrieren og samtidig, sammen med sin partner, være foreldre til en baby, og det nådeløse fokuset som hadde vært på ham og Manchester United.

Videre har denne saken vist at det er svært sterke meningen og det er mitt ansvar å minimere de forstyrrende elementene mot den samlende filosofien vi styrer klubben etter.

Selv om vi har bestemt at Mason er best tjent med å gjenoppbygge karrieren et annet sted enn i Manchester United, er det ikke satt sluttstrek for denne saken. Klubben vil fortsatt gi sin støtte til både det angivelige offeret og Mason for at de skal kunne fortsette med å skape en ny og positiv fremtid i livene sine.»

Powered by Labrador CMS