Manchester United v Burnley - Premier League

Solskjær om Greenwood til united.no: – Nødt til å brekke nesa noen ganger

Før storkampen mot Liverpool ble Ole Gunnar Solskjær og Mason Greenwood enige om at han skulle feire sin 100. kamp for Manchester United med å score seiersmålet mot erkerivalen. Så smalt det utenfor Lowry.

Publisert Sist oppdatert

Onsdag møtte Solskjær mediene for første gang siden søndagens protester, og før avreise til Roma kunne nordmannen fortelle at han har mottatt en personlig unnskyldning fra Glazer-familien for Superliga-kaoset.

Fra hotellvinduene kunne spillerne se hvordan United-supporterne gjorde det de kunne for å hindre laget i å reise til Old Trafford.

Mason Greenwood visste på det tidspunktet han skulle spille sin 100. kamp for klubben mot Liverpool. Nå kan jubileet markeres på Stadio Olimpico i stedet.

– Vi snakket sammen før Liverpool-kampen, og vi ble enige om at han skulle score seiersmålet, sa Solskjær til united.no på pressekonferansen.

– Han scorer mål, det er det han gjør.

Mot Roma kom det 27. så langt i det som kan være en lang United-karriere.

Bare to spillere i United-historien har vært yngre enn Greenwood i sin 100. kamp enn det 19-åringen vil være. Norman Whiteside var bare 18 år da han rundet 100 kamper mot West Bromwich i 1984, mens George Best var to måneder yngre enn Greenwood mot Blackburn i 1965.

Greenwood har også slått Marcus Rashford scoringsmessig som tenåring, selv om han oftest opererer som kantspiller.

Manchester United v AS Roma - UEFA Europa League Semi Final: Leg One
6-2: Mason Greenwood scoret det sjette og siste målet mot Roma på Old Trafford.

– Kommer til å få noen smeller

På et tidspunkt da det står et spørsmålstegn ved Edinson Cavani og ryktene om Harry Kane og Erling Braut Haaland svirrer – hva slags spiller tror Solskjær at Greenwood vil være fem år fram i tid?

– Han har blitt bedre i det oppbyggende spillet. Han er smart, han bidrar, og han har målgivende pasninger, svarte Solskjær united.no, og fortsatte med et lurt smil:

– En ting er avgjørelsene han tar, men dersom han skal være en nier må han vende seg til å ha spillere i ryggen. For han kommer til å få noen smeller. Du er nødt til å brekke nesa noen ganger. Han er en kjekk fyr, så jeg vet ikke om han har så lyst til det. Så det er en utfordring.

– Men han må bare gjøre det han gjør. Han er bare 19 år, og han gjør alt riktig på treningsfeltet. Så jeg er veldig fornøyd med ham.

Manchester United Training Session
UNG: Mason Greenwood med Shola Shoretire på treningsfeltet.

Greenwood har scoret 27 mål som tenåring i alle turneringer. Det er flere enn nevnte Rashford (26), Wayne Rooney (22) og Ryan Giggs (21).

Whiteside har flest med 39 mål, mens Best har 37. Greenwood fyller 20 år 1. oktober.

Skjermbilde 2021-05-05 kl. 15.16.48
PRESSEKONFERANSE: Ole Gunnar Solskjær på onsdagens pressekonferanse. Skjermdump: MUTV

– Sett større sjokk

Onsdag reiser Greenwood og resten av laget til Roma med en trygg 6-2-ledelse i bagasjen.

Solskjær sa at det var en mental utfordring for spillerne at søndagens kamp mot Liverpool ble utsatt, og at det endret på planen.

Den norske United-manageren, som selv var optimistisk før mirakelet i Paris i 2019, nekter å ta det for gitt at laget er klare for finalen i Gdansk før kampen er spilt.

– Vi skal ikke spille på resultat, vi skal spille for å vinne kampen. Vi skal teste og utfordre oss selv, sa Solskjær.

– Alle sier at finalen er i boks, men det er den ikke. Jeg har sett større sjokk enn dette ville vært. Det er ikke så lenge siden Roma slo Barcelona etter å ha ligget under 4-1.

Det skjedde i 2018. Mannskapet til daværende Roma-trener Eusebio Di Francesco tapte altså 1-4 på Camp Nou, men tok seg videre til semifinalen med en fabelaktig 3-0-seier på Stadio Olimpico.

Edin Dzeko, Lorenzo Pellegrini, Federico Fazio, Juan Jesus og Stephan El Shaarawi er imidlertid de eneste som er igjen fra 2018-laget. Alisson, Patrik Schick, Daniele De Rossi, Kevin Strootman og Kostas Manolas er alle borte.

Powered by Labrador CMS