Manchester United v Leeds United - Premier League

– Jeg forventer at Paul er her 1. september, ja

Publisert Sist oppdatert

På del to av Ole Gunnar Solskjærs pressekonferanse ble han spurt om Jadon Sancho (egen sak her) og Paul Pogba – men også om Mason Greenwood, som måtte melde forfall til sommerens EM-sluttspill, og om det kan være en fordel at unggutten har (og har hatt) noen måneder uten landslagsfotball.

Solskjær så litt oppgitt ut over at ordet «upatriotisk» ble nevnt av Daily Mail-journalisten – selv om det var i konteksten om at Greenwood sikkert ikke ønsker å bli sett på som det (i forbindelse med landslagsforfall).

– Upatriotisk… Gutten har hatt problemer, og skader, og han har jobbet veldig godt med å komme seg gjennom det, og har jobbet veldig hardt for å komme i form.

– Jeg kan se fordelen med sommeren han har hatt. Mason ville ikke elsket noe mer enn å spille i den EM-finalen. Han elsker å spille fotball, han elsker å spille for landet sitt, og han elsker å spille for Manchester United. Men når du er en unggutt, så bærer kroppen noen ganger preg av alle kampene og treningen, og du trenger å passe på deg selv. Han kommer til å ha en lang, lang karriere både for England og for klubben.

– Dette gjelder ikke bare Mason, det gjelder alle. De har så mange kamper for øyeblikket, de [fotballmyndighetene] ser ut til å bare presse flere og flere inn i programmet. Det er ikke rettferdig mot spillerne, som er forventet å være i toppslag hver tredje dag. Da det ikke gikk for Mason denne sommeren, da han måtte bli her, så jobbet han veldig hardt med å komme seg i form igjen.

BLI MED PÅ TIPP LAGET: Vis at du skjønner best hvilke spillere Solskjær velger, tipp resultatet og vær med i kampen om premier verdt 70 000 kroner denne sesongen.

Manchester United v Leeds United - Premier League
GOD MOT LEEDS: Mason Greenwood.

Ikke bekymret for Pogba

Videre ble Ole Gunnar Solskjær spurt om sin mening om Jürgen Klopps kommentarer om at han ikke skjønner hvor flere av konkurrentene, inkludert United, får pengene fra.

– Vi er en veldrevet klubb. Vi har mange fans der ute, og vi har gode sponsoravtaler. Som manager vil en ha mer og mer og mer, men jeg har fått nei noen ganger! Det er slik vi driver klubben, og hvordan andre klubber driver er deres… det er forskjellige businessmodeller i ulike klubber. Jeg har begynt å kjøpe elektriske biler, det er det jeg ønsker å si om den situasjonen, sa Solskjær, og siktet nok med den spøken til bruken av oljepenger fra visse andre klubber.

Det neste spørsmålet igjen kom fra Simon Mullock, og handlet om Paul Pogba, og om stallen United nå bygger opp vil kunne gjøre det enklere å beholde franskmannen.

– Jeg er selvsagt veldig fornøyd med troppen, og signeringene vi har gjort. Som fotballspiller, og du ser deg rundt og ser gode fotballspillere rundt deg, så legger det et ekstra lag med ansvar på deg selv, og dine egne prestasjoner med at du må spille godt for å være på laget, og at du må spille godt for å være suksessfull på det laget. Noen ganger må en akseptere å være på benken, for vi trenger en stor stall for å vinne troféer.

– Paul koser seg med fotballen, og som jeg har sagt så mange ganger før så er min jobb å sørge for at vi får det beste ut av Paul og Bruno – og alle de andre veldig gode spillerne vi har – innenfor en lagstruktur.

brunoppg
GODE MOT LEEDS: Bruno Fernandes og Paul Pogba.

– Jeg visste at overskriftene ville handle om Paul og Bruno etter fire målgivende, og tre mål, men det er alle de andre gutta også – balansen i laget. Når det gjelder å få spillere til å ønske å bli værende i Manchester United, så hjelper det å se en god tropp, og å se gode resultater, og vi ønsker å vinne ting. Da jeg var spiller, så var det ikke noe bedre sted å være siden vi vant hele tiden, så jeg ønsker å ta dette laget til det neste nivået, og begynne å vinne troféer [igjen]. Men da trengs stabilitet, og vi har spilt én kamp. Vi kuttet avstanden en del til ligavinneren sist sesong, men vi må fortsatt ta et steg eller to.

– Jeg forventer at han [Pogba] er her når 1. september kommer, ja, sa Solskjær på oppfølgingsspørsmål fra Mullock om akkurat dette.

Det ble ikke slutt på Pogba-spørsmålene bare fordi at United-manageren hadde svart på Mullocks spørsmål, og Solskjær ble spurt om Pogba eventuelt kan være for ufokusert i sitt siste kontraktsår til at han klarer å prestere stabilt.

– Det er utfordringen for alle når en er en Manchester United-spiller – å spille på et høyt nivå hver helg. Uansett om du har en femårskontrakt eller ettårskontrakt, så må en når en signerer for Manchester United heve seg til utfordringen med å prestere stabilt godt. Jeg er ikke bekymret i det hele tatt over at lengden på noen spilleres kontrakt vil forandre på motivasjonsnivået. Hver gang du spiller, så ønsker du å spille godt for laget ditt, lagkameratene, deg selv og din familie.

– Vi kan ikke forvente at Bruno skal score hat trick hver gang, selvsagt ikke, og vi kan ikke score fem mål i hver kamp. Det er ikke slik verden fungerer. Det jeg kan forvente er at innstillingen og tilnærmingen til hver kamp er den riktige. At vi har det samme fokuset, det riktige fokuset, den riktige profesjonalismen, og med dette har jeg ingen bekymringer om Paul i det hele tatt.

brunomasonpogba140821
GOD TRIO: Bruno Fernandes, Mason Greenwood og Paul Pogba.
Powered by Labrador CMS