Katter værer fremgang?

Lørdagens Old Trafford-motstander Sunderland, kunne tirsdag kveld registrere sin første seier på tolv kamper.

Publisert Sist oppdatert

I mørket er alle katter grå, heter det i ordtaket. Det er en påstand Martin O’Neill og hans «sorte katter» ikke har gjort noe for å motbevise denne høsten. I alle fall ikke før tirsdag kveld. Da feide de Reading av banen.

Men var seieren virkelig innledningen til bedre tider på Stadium of Light? Eller kom den kun som følge av tilfeldigheter og svak motstand?

Ett år med O’Neill

For halvannen uke siden kunne manager O’Neill feire at det var nøyaktig ett år siden han ble ansatt som Sunderlands nye manager. Den gang tok han over et mannskap som kun hadde klart å skrape sammen 11 poeng av 39 oppnåelige, og sto i alvorlig fare for å blande seg inn blant de tre i bunnen.

Det var knyttet store forventninger til den høyt respekterte 60-åringen, en mann som tidligere har blitt nevnt som en av flere fremtidige kandidater til managerjobben på Old Trafford. Han fikk da også en glimrende start i sin nye jobb. To måneder etter sin inntreden hadde han sørget for å sparke nedrykksspøkelset på dør og samtidig løftet sine disipler helt opp til åttendeplass på Premier League-tabellen. Sunderland var plutselig blitt et lag å se opp for.

Så hva har skjedd med de svarte kattene?

Denne høsten har laget igjen spilt trøstesløs fotball. De har minnet mer og mer om laget fra pre-O’Neill-æraen, og befant seg etter helgens kamper under nedrykksstreken med kun 13 av 45 mulige poeng.

Men så, tirsdag kveld, kom altså nedrykksrival Reading på besøk til Stadium of Light – og da ble pusekatter forvandlet til villkatter.

De malte over gjestene og fant nettmaskene tre ganger for første gang siden midten av august. Og når Reading ikke klarte å svare en eneste gang, kom seierssifrene til å lyde på 3-0. Med det resultatet klatret Sunderland forbi tre av konkurrentene og la beslag på en foreløpig 15. plass.

Det store spørsmålet i en uke som skal avsluttes med besøk til Old Trafford, er om resultatet mot Reading markerer et vendepunkt for Martin O’Neills mannskap – eller om Reading virkelig er så svake som de fremsto på Stadium of Light.

Svaret får vi kanskje vite allerede på lørdag ettermiddag.

P.S.: Sunderland har ved mange anledninger gjort livet surt for United. Selv forrige sesong, da kattene gjestet Old Trafford i sin svake periode, en måned før ansettelsen av Martin O’Neill, måtte det et selvmål til for å avgjøre kampen til Uniteds fordel. Det ble for sikkerhets skyld satt inn av ex-Red Wes Brown!

Powered by Labrador CMS