– Angrer ikke på at jeg sa nei til United

Møtte Martin Edwards i 2001.

Publisert Sist oppdatert

I 2001 hadde Sir Alex Ferguson bestemt seg for å gi seg etter 2001/02-sesongen – før han plutselig gjorde helomvending, og fortsatte i elleve sesonger til.

Da datidens styreformann Martin Edwards i høst kom med selvbiografien sin, avslørte han at Arsene Wenger var Uniteds førstevalg som Ferguson-erstatter.

– Jeg må si at avgjørelsen hans [Fergusons) kom som en overraskelse og et sjokk for oss. Men så snart vi skjønte at han mente alvor og at han hadde bestemt seg, hadde vi mange diskusjoner i styret om mulige erstattere. Førstevalget vårt var Arsene Wenger.

– Siden han kom til Arsenal i 1996 hadde Wenger hatt suksess med Arsenal, særlig i sin første hele sesong med klubben da han vant «The Double». Selv om han har hatt sine vanskeligheter siden, var vi overbevist om at han den gangen var den beste kandidaten til å erstatte Alex. Han var i alle fall mitt klare førstevalg.

Wenger møtte United for å høre hva Edwards & co hadde å si, men valgte å bli værende på Highbury.

I forkant av helgens oppgjør, ble Wenger spurt om han angret på dette.

– Nei, for Arsenal er mitt livs kjærlighet. Jeg avslo mange klubber for å bli værende her for å møte utfordringene når vi bygde stadionanlegget. Jeg angrer ikke fordi jeg ser hva mitt liv er, og hva som er viktig for meg.

– Ja, jeg snakker med alle. Ja, jeg møtte Martin Edwards, men mange folk kom for å se meg i hjemmet mitt. Men jeg var lojal til denne klubben.

Så kan en jo alltids lure på hvordan de siste 17 årene ville blitt om Wenger hadde sagt ja til United, og Ferguson ikke hadde ombestemt seg den gang.

Powered by Labrador CMS