Helt riktig, Sir Alex!

Sir Alex boikotter pressen igjen, og denne gangen har han helt rett i å gjøre det.

Publisert Sist oppdatert

Ferguson og pressen møtes ikke nå. Og hvem kommer til å savne hvem mest? Svaret er gitt. United-manageren kan meget vel klare seg uten journalistene, mens pressen vet at verdens største fotballklubb er godt stoff. Manchester United selger. Og derfor er presseboikotten svært dårlige nyheter – for pressekorpset.

Etter flere ukers presseboikott tidligere i sesongen, sørget Ferguson for noen uker siden at dørene ble åpnet – på gløtt. Han innledet da med en tirade der han gjorde det klart for journalistene at et nytt overtramp til fra dem, og døren ville bli lukket for godt. Hvorvidt Ferguson gjør alvor av sine trusler gjenstår å se, men inntil videre er i hvert fall pressen uønsket på Carrington.

Denne gang snakker ikke Sir Alex heller ikke med MUTV. Noen begrunnelse er ikke gitt, men alt tyder på at det er fordi klubbens egen TV-kanal sendte intervjuet med Ferguson etter Chelsea-kampen i sin helhet. Det engelske fotballforbundet sendte deretter en forespørsel til MUTV om å få en tape av intervjuet, og nå er Ferguson tiltalt for «upassende oppførsel» på grunn av sin kritikk av dommer Atkinson.

Denne presseboikotten kom ikke som noen stor overraskelse. Snarere tvert imot. Ja, selv FØR Chelsea-kampen og MUTV-intervjuet luktet det en kile mellom Sir Alex og pressen. En kile de britiske journalistene hadde banket ned. Riktignok med god hjelp av såkalte fotballeksperter med Alan Hansen i spissen. Det gjorde de ved dekningen av Wayne Rooneys tåpelige oppførsel mot Wigans James McCarthy. En forseelse som isolert sett antakeligvis fortjente rødt kort, men som dommer Clattenburg vurderte til bare et frispark. Hva som fulgte fra pressen var intet annet enn ren heksejakt på Rooney for om mulig å få ham utstengt mot Chelsea. Målet helliger middelet var vel hva pressen tenkte, uten at det hjalp.

Siden kom Chelsea-kampen med det påfølgende intervjuet. Pressen brukte det for alt det var verd. Krigstyper, store ord og vinklinger som: «Ferguson attacks referee. Ferguson lays into Atkinson. Sir Alex takes aim at Atkinson. Furious attack on referee. Manager Ferguson blasts Atkinson».

At Luiz skulle vært utvist, og at Chelseas straffespark var billig er de fleste (inkludert Chelsea) enige om. Ferguson sa hva han mente umiddelbart etter kampen, og alle med kjennskap til sport vet hvordan adrenalinet pumper og følelsene herjer i kroppen like etter en kamp/øvelse. Hvorvidt Ferguson fortjener straff for hva han sa om dommeren er en annen diskusjon, men om Sir Alex ilegges karantene skal de fleste managere vokte sin munn nøye når de snakker med pressen etter kamper.

Det er helt korrekt av Ferguson å nå nekte å snakke med pressen nå. Han har ingenting å tjene på det nå som han er tiltalt av FA. Manchester United kjemper fortsatt om tre trofeer, og fokus på disse tingene må – i hvert fall for oss United-supportere – være mye viktigere enn at han stiller opp for et pressekorps, som i høy grad selv har sørget for å komme til låste porter på Carrington.

Vi påpeker at kommentaren er journalistens personlige meninger og er ikke nødvendigvis forenlig med Supporterklubbens synspunkter.

Powered by Labrador CMS