Mål og seier for Fellaini

Belgia var på vei mot sjokktap da United-spilleren kom innpå.

BELGIA – ALGERIE 2-1

Det ble lenge en merkelig fotballkamp.

Algerie scoret etter et av sine veldig få offensive forsøk i kampen etter 24 minutter, og et meget svakt Belgia klarte i 70 minutter ikke å gjøre noe med det store ballinnehavet sitt.

Det vil si – de klarte ikke å gjøre noe med det FØR Marouane Fellaini kom innpå 25 minutter før full tid.

På benken

Belgias trener, Marc Wilmots, lot både Fellaini og Adnan Januzaj sitte på benken fra start av, og der så de et Belgia som stort sett hadde ballen nesten hele tiden før pause. Problemet var at de ikke klarte å skape noe med ballen, og da Algerie kom på sitt andre angrep, etter 24 minutter, sprakk det totalt. Tottenhams Jan Vertonghen sov nemlig da innlegget kom fra venstrekanten. Valencias Sofiane Feghouli lurte seg forbi og Vertonghen dro ham ned. Korrekt straffe, som Feghouli selv satte sikkert i mål.

Belgia spilte rundt og rundt og rundt i resten av omgangen, men det tok 44 minutter før man så noe som liknet på en sjanse. Nacer Chadli skjøt imidlertid rett på fra skrått hold.

Det siste trekket

Uansett hva trener Wilmots sa i pausen, så det ikke ut til å virke.  De siste 45 minuttene var nemlig lenge som de første 45. Med 25 minutter igjen å spille brukte Wilmots derfor sitt siste bytte og kort – Marouane Fellaini.

United-spilleren løp rett i angrep med håp om å vinne en avgjørende hodeduell foran mål, og lyktes perfekt med det. 20 minutter før full tid ble det lagt inn fra venstre, Fellaini steg til værs og ballen gikk i en deilig bue over Algeries keeper slik at det ble 1-1.

marfel
SÅ GLAD: Fellainis gode innhopp smakte sikkert godt etter en vanskelig sesong i Manchester United.

Fellaini gjorde et godt innhopp, og headet senere også like over. Et par minutter før full tid tok han så nydelig ned på brystet inn i feltet, bare for å gli da han skulle score sitt andre mål.

Da gjorde det imidlertid ikke så mye at han bommet. Belgia ledet nemlig da 2-1 etter at Napolis Dries Mertens, som også var innbytter, hadde dunket ballen i mål etter en nydelig kontring i regi av Eden Hazard.

Dermed slapp Belgia med skrekken, i en kamp de totalt sett leverte langt under pari.

Belgia møter Russland i sin neste kamp før de avslutter gruppespillet mot Sør-Korea. Kanskje blir det da også plass til Adnan Januzaj, som tirsdag ble sittende på benken i hele kampen.