God landslagsdebut av Januzaj

Adnan Januzaj debuterte på landslaget. Se video av hva han fikk til, og av Fellainis målgivende pasning.

Publisert Sist oppdatert

Adnan Januzaj startet på benken for Belgia, mens Marouane Fellaini spilte fra start da Belgia møtte Luxembourg i sin første oppkjøringskamp til sommerens verdensmesterskap.

Belgia tok ledelsen ved Romelu Lukaku, som rundet keeperen etter å ha blitt spilt gjennom av Fellaini – som også var spilleren som vant ballen i forkant. Her kan du se målet.

Luxembourg utlignet noe overraskende til 1-1, men Lukaku utnyttet svakt forsvarsspill ikke lenge etterpå, og det stod 2-1 til Belgia. Fellaini kunne lagt på til 3-1 da han skjøt like utenfor, men han var ikke den eneste som bommet på sjanser.

I pausen kom Adnan Januzaj inn til sin debut, og ble med det den 100. spilleren fra United-akademiet som har spilt landslagsfotball. Det tok ikke lang tid før han fikk vist seg frem med en herlig liten dribleserie i etterkant av en kort corner, og innlegget hans endte hos Fellaini som ikke klarte å utnytte den sjansen. Rett etterpå fikk Lukaku sitt hat-trick, og det stod 3-1.

Januzaj viste få tegn til nerver. Han var ikke redd for verken å skyte eller å drible, om enn ikke alltid med hell, og det var svært populært på tribunen, der tilskuerne virkelig viste at de satte pris på unggutten.

fellainibel
SPILTE HELE KAMPEN: Marouane Fellaini.

Tottenham-spiller Chadli la på til 4-1 for Belgia, som dominerte kampen mot ganske svak motstand. Fellaini kunne lagt på til 5-1 da han tok ballen elegant ned på brystet innenfor sekstenmeteren og skjøt, men det var et vanskelig forsøk, og han fikk det ikke helt til. I stedet kom 5-1 på straffe. Debutant Origi ble felt, og Kevin de Bruyne sendte målvakten feil vei og fastsatte sluttresultatet til 5-1.

John Chapman, som følger belgisk fotball tett, skrev følgende om Januzaj:

I videoen under kan du se hvordan Januzaj klarte seg: 

Powered by Labrador CMS