– Rooney er som en nysignering

MANCHESTER: Roar Stokke omtaler Leverkusen-kampen som et potensielt vendepunkt for Rooney og United.

Publisert Sist oppdatert

På tirsdag sesongåpnet United i Champions League på imponerende vis da solide Bayer Leverkusen ble sendt hjem til Tyskland med fire minusmål i bagasjen.

Sesongens beste kamp hittil? Mange mente det.

Viasat-kommentator Roar Stokke har fulgt United i Europa fra orkesterplass i en årrekke og var imponert over det han så av de røde djevlene på Old Trafford i deres første kamp i gruppespillet.

– Leverkusen-kampen var forløsende for United. Systemet og spissduoen var enorme, og spesielt Rooney var fantastisk, sa Stokke til united.no på Old Trafford etter kampslutt.

Spillesugen Rooney

Det blåste mye rundt ørene på Wayne Rooney i sommer, men nå som stormen har lagt seg virker det som 27-åringen virkelig har funnet storformen.

Viasat-kommentator Roar Stokke. FOTO: VIASAT
Viasat-kommentator Roar Stokke. FOTO: VIASAT

Med sitt nye hodeplagg har angriperen scoret tre mål på to siste kampene mot Crystal Palace og Bayer Leverkusen, og står nå med 200 nettkjenninger for klubben.

– Mot Leverkusen var han verdensklasse. En så spillesugen Rooney at det nesten bobler over er som en nysignering etter overgangsspekulasjonene i sommer, sier Stokke.

– Handlet som fulle sjømenn

Men om David Moyes skal få oppfylt drømmen om en Champions League-finale på første forsøk er United avhengig av mer enn en formsterk Wayne Rooney.

Selv om Marouane Fellaini til slutt ble United-spiller i overgangsvinduets siste sekund er det mange som stiller spørsmålstegn til om mannskapet til Moyes er godt nok til å hamle opp med sterke tyske og spanske tropper i Europa.

– Konkurrentene til United har igjen handlet som fulle sjømenn på lønningsdag og mange lag har forsterket seg betydelig med milliarder. Det har ikke United. Pengebruken er dessverre blitt synonymt med trofeer, og United hadde nok ønsket seg et par spillere til de også, sier Stokke.

– Men Fellaini tilfører mye duellkraft og soliditet sammen med Carrick. Han er god toveis på dødballer og er en sikker pasningsspiller, fortsetter Stokke som synes belgieren kledde rollen på midten i europadebuten med Michael Carrick.

Hva med Kagawa?

En annen spiller som startet sin første kamp for United denne sesongen mot Leverkusen var Shinji Kagawa.

Mange stusser på hvorfor Moyes vegrer seg for å ta japaneren i bruk, og 24-åringen har selv innrømmet at han synes situasjonen er frustrerende.

Som innskutt venstrekant hadde Kagawa en god kamp mot Leverkusen og var centimetre fra å tegne seg på scoringslista med et farlig skudd som strøk stolpen til Leverkusen-keeper Bernd Leno.

Roar Stokke har stor sans for Kagawa og innrømmer at han håper playmakeren finner seg til rette.

– Kagawa hadde en definert rolle i en definert spillestil i Dortmund. Han skal omstille seg fra en kontringsbasert spillestil til mer ballbesittende fotball og spill mot etablert forsvar. I tillegg er han ikke lenger førstefiolinist.

– Det er en stor overgang, men han er så god at jeg håper han lykkes. Han var praktfull i Dortmund. Kanskje bortebanespill i Europa vil kle ham perfekt om selvtilliten kommer?

– Fortsatt mange spørsmål

Inni sak: Manchester United v Crystal Palace - Premier League

De siste par årene har suksessen i Europa uteblitt for Manchester United, selv om nederlaget mot Real Madrid var av den ufortjente sorten.

Moyes fikk en god start på gruppespillet med tre poeng mot Leverkusen, men Stokke mener United fortsatt må forbedre seg dersom laget skal hamle opp med ypperste motstand i Europa.

– Tempo på ballen og presisjon samt forflytningstempo på beina er viktig om United skal ta nye steg tilbake til toppen i Europa med dette mannskapet. Vidic og Ferdinand bør holde seg skadefri og United må finne tilbake til den defensive tryggheten de en gang hadde. Finner Van Persie og Rooney melodien kan de bli en svært tung angrepsduo.

– Det er med andre ord fortsatt noen spørsmålstegn rundt United, men vinnerkulturen Moyes arvet er gedigen.

Powered by Labrador CMS