– Må bli tøffere

Stoke-manager Mark Hughes mener at Adnan Januzaj må tilpasse seg Premier Leagues fysiske krav.

Publisert Sist oppdatert

I kjølvannet av helgens 3-0-seier over Aston Villa, gikk David Moyes ut og ba dommerne gi den unge belgieren bedre beskyttelse. Han hadde da sett Villa-spillere «stå i kø» gjennom 90 minutter for å sparke ned det 18 år gamle supertalentet.
Mark Hughes, som selv var kjent som en tøff negl på fotballbanen, er imidlertid ikke enig i at Januzaj har behov for å bli vernet av kamplederne. Tvert imot mener han at United-kometen må bli tøffere, for derved bedre å tåle behandlingen han får av motstanderne.

– Fantastisk talent

Hull City v Stoke City - Premier League
Stoke-manager Mark Hughes.

– Managere vil jo alltid forsøke å beskytte spillerne sine, og det er ingen tvil om at denne gutten er et fantastisk talent som kommer til å bli en toppspiller for United i mange år fremover.
Det sier den 50 år gamle United-legenden til Sky Sports News i forkant av onsdagens kvartfinale i ligacupen på Britannia Stadium.

– David (Moyes) mener nok at gutten trenger beskyttelse, og derfor gikk han ut slik han gjorde. Det er bare det at unge spillere er nødt til å ta alt som det kommer og reise seg igjen. Og det virker jo som om gutten får mange avgjørelser til sin fordel. Mot oss (i Premier League-oppgjøret på Old Trafford i slutten av oktober) kom han innpå fra benken og fikk vel fem frispark på kort tid. Selv syntes jeg ikke en gang at noen av dem skulle vært frispark.

– Lær av Giggs

Stoke-sjefen mener videre at Januzaj bør ta lærdom av Ryan Giggs. I sin tid som juniorspiller møtte han spillere som både var mye større og mye eldre enn seg selv.

– Når du som 14 år gammel guttunge må opp mot menn, da lærer du fort hva som må til får å håndtere slike situasjoner. Og det er, etter min mening, slett ikke er så dumt. Jeg kan derfor godt tenke meg at Giggsy, fordi han selv har erfart det, prater med Januzaj om nettopp dette, sier Hughes, som i 1993 og 1994 vant Premier League sammen med nettopp Giggs; en Giggs som den gang var halvparten så gammel som den han er i dag.

Powered by Labrador CMS