Skal sørge for at United er best

Sir Alex Ferguson mener hans jobb er å holde lag som City bak seg på tabellen.

Publisert Sist oppdatert

Skal være storebror i Manchester

Så lenge Sir Alex Ferguson har sittet i sjefstolen på Old Trafford, har alltid United vært den solide storebroren i Manchester – og det skal de fortsette å være ifølge skotten selv. Sir Alex hevder at ikke alt kan kjøpes for penger, og at City ikke skal smette forbi på tabellen når Premier League summeres opp i mai de kommende årene. Men han innser at det blir en utfordring å holde laget sitt på tå hev.

«Min utfordring er å få laget til å bli i toppen. Det som er bra med denne klubben er at vi takker ja til en utfordring. Når jeg kom hit, hva var utfordringen da? Liverpool,» svarer Fergie på sitt eget spørsmål.

«Ville jeg foretrekke City eller Liverpool foran meg?» spør han videre.

«Ingen av dem! Min jobb er å sørge for at det ikke skjer.»

Respekt for Robinho

På et tidspunkt var Citys brasilianske stjernespiller Robinho aet til United i en bytteavtale mot Ronaldo. Chelsea var også på oppløpssiden, og svært nære underskriften til den daværende Real Madrid-spilleren. At City ble den nye klubben til angrepsspilleren, kom derfor som en fotballbombe i Europa – og også et tegn på at de lyseblå fra Manchester satser tungt. Tidvis har Robinho vist klasse for City, og Ferguson mener Mark Hughes og eierne av City har fått valuta for pengene.

«Hans scoring mot Arsenal på søndag var fantastisk. Han lager disse øyeblikkene. Kanskje er han ikke så innvolvert i kampene, og man vurderer om han er verdt 32 millioner pund. Men når han lager mål som det, må man innrømme at han er verdt det fordi han lager øyeblikk som ingen andre gjør.»

Hughes: «Ingen vil matche Ferguson!»

Mark Hughes vil gjerne skape den samme vinnermentaliten som hans lærermester Ferguson har skapt gjennom veggene på hele Old Trafford. Det blir en tøff utfording for den tidligere United-helten.¨

«Fergusons rekorder er utrolige og vil aldri bli slått. Alle innser det, fordi managere aldri får like lang tid på seg som da han startet. Respekten alle managere har fått Sir Alex, er urokkelig. Sir Alex er den beste, han har ikke bare gjenskapt suksess, men også bygget en fotballklubb. Akkurat det prøver jeg også på. Og er jeg her lenge nok, vil hans rekord være målet, selvom det er umulig å passere,» sier Hughes til Manchester Evening News.

Powered by Labrador CMS