Rashford

Tydelig Rashford om kampprogrammet: – Ikke riktig

Publisert Sist oppdatert

Marcus Rashford er i disse dager på samling med det engelske landslaget i forbindelse med EM-kvalifiseringskampene mot Malta og Nord-Makedonia.

Det blir det siste 25-åringen gjør før han tar en velfortjent ferie, etter en lang sesong hvor han for United har vært i aksjon ved 56 anledninger, i tillegg til å ha deltatt i fotball-VM for England.

På en pressekonferanse med landslaget tidligere denne uken fikk Rashford spørsmål om han har pratet med andre spillere om det tette kampprogrammet bør ses på ytterlige, og hva han selv tenker om det.

– Jeg tror det er åpenbart. Det er vilt at vi spilte kamper, på klubbnivå, mot lag som spilte én kamp i uka og vi spilte tre kamper i uka fra november frem til vi ble slått ut av Europa League.

– Det er utfordrende, men samtidig er vi vant til å gjøre det. Men jeg synes ikke at det er riktig.

– Hvis et lag spiller 60 kamper og et annet spiller 38, så trengs det tid for lagene som spiller de 20 ekstra kampene å komme seg og være i stand til å forberede seg ordentlig til kampen, fortsetter han.

rashford160323m
KLAR TALE: Marcus Rashford kunne gjerne tenkt seg lengre pauser mellom enkelte kamper på klubbnivå.

– Ingen klage eller et stikk

Rashford påpeker at han ikke ønsker å klage på hvordan kalenderen har vært satt opp, men at det kun er hans ærlige mening om saken.

– Spillerne kommer til å presse seg selv til det ytterste. Det her er ikke noe nytt, så dette er ingen klage eller et stikk. Jeg gir bare min ærlige mening.

– Jeg synes ikke det er riktig. Jeg synes vi burde bli gitt mer tid til å komme oss mellom enkelte kamper og på ulike stadier av sesongen også.

Roser lagkameratene i United

På pressekonferansen ble også Rashfords form denne sesongen naturligvis et tema.

30 mål endte 25-åringen opp med, og ble med det Uniteds soleklare toppscorer.

Han er imidlertid tydelig på at det er flere som skal ha æren for det.

– Vi startet ikke sesongen veldig bra, men samtidig som laget ble bedre, ble jeg bedre. All honnør til lagkameratene mine, fordi som angrepsspiller er det eneste du kan gjøre å gå på løpene.

– Det er opp til lagkameratene dine å kunne finne pasningene og gjøre at løpene dine blir nyttige. Jeg har noen fantastiske lagkamerater som har noen ekstraordinære ferdigheter – en stor takk til dem.

rashfordfernandes040223
TAKKER LAGKAMERATENE: Bruno Fernandes er nok en av dem Marcus Rashford retter aller størst takk mot når det kommer til scoringene sine i sesongen som var.
Powered by Labrador CMS