Lukaku roste Rashford – og Rashford tok et oppgjør med Daily Mail

Romelu Lukaku hyller sin tidligere lagkamerat.

Publisert Sist oppdatert

Marcus Rashford har nok vokst i anseelse hos de aller fleste det siste året. 23-åringen har kjempet for å bedre situasjonen til fattige barn, og forrige uke kom nyheten om at den engelske regjeringen vil bruke 400 millioner pund på nettopp dette, som følge av Rashfords initiativ.

Det har engelskmannens tidligere lagkamerat, Romelu Lukaku, fått med seg.

Spissen hyller Rashford på en pressekonferanse før søndagens oppgjør mellom Belgia og England.

– Det han gjorde er helt nydelig, og fortjener massiv respekt fra hele den engelske befolkningen, sier Lukaku til ESPN.

TIDLIGERE LAGKAMERATER: Marcus Rashford og Romelu Lukaku spilte sammen i United i to år, før belgieren ble solgt til Inter.
TIDLIGERE LAGKAMERATER: Marcus Rashford og Romelu Lukaku spilte sammen i United i to år, før belgieren ble solgt til Inter.

Rashfords initiativ kommer som følge av at angriperen selv kommer fra et hjem der pengene ikke alltid strakk til. Også Lukaku har fortalt om en barndom preget av fattigdom.

– Jeg snakker av erfaring, og det er noe du ikke har lyst til å se andre barn gå gjennom, sier Lukaku.

Det kommer ikke som noe sjokk for Lukaku at Rashford kjemper for at andre skal ha det bedre.

– Jeg forventet ikke noe mindre av ham. Han vil gjøre det som er best for alle, både på og utenfor banen, sier Lukaku og understreker igjen:

– Han fortjener massiv respekt.

Rashford svarer Daily Mail

Selv om de fleste nå omtaler Marcus Rashford på en svært positiv måte, så har det i helga også dukket opp en artikkel som mange har reagert på.

Daily Mail gjør et poeng ut av 23-åringen, som i 2020 har gjort mye for å forbedre situasjonen for fattige barn, har investert over to millioner pund i det avisen kaller «luksushjem», og mange kritiserer avisa for å koble det veldedige arbeidet til dette kjøpet gjennom overskrifta What a result! Campaigning football star Marcus Rashford has bought five luxury homes worth more than £2million.

Avisa har også tidligere blitt kritisert for overdreven omtale av pengebruken til svarte fotballspillere, og mange kobler omtalen av Rashford inn i en rekke på mange oppslag som har blitt kritisert tidligere, en omtale spesielt Raheem Sterling har tatt et oppgjør med.

På Twitter reagerer Rashford på måten avisa kobler kjøpene til kampanjearbeidet, og forklarer:

– La meg adressere dette. Jeg er 23. Jeg kom fra små kår. Jeg må beskytte ikke bare min egen fremtid, men min families også. For å gjøre dette bestemte jeg i starten av 2020 at jeg skulle begynne å investere mer i eiendom. Vær så snill å ikke lag saker som dette sammen med referanser til «campaigning».

Gary Lineker er blant de som har reagert på oppslaget.

– Det er slik de starter. Subtilt i begynnelsen, men det vil vokse. Det er slikt de holder på med.

Rashford fulgte noen timer senere opp med en hyggeligere tweet om et prosjekt som han har jobbet med i noen måneder:

Powered by Labrador CMS