obma

Møtte Obama: – Rashford er langt foran der jeg var som 23-åring

Marcus Rashford forteller om sitt møte med Barack Obama.

Publisert Sist oppdatert

Ifølge engelske medier møttes de to nylig.

– Det var ganske surrealistisk, men han fikk meg til å føle meg komfortabel med en gang, forteller Rashford, ifølge BBC.

– Det tok ikke lang tid før jeg skjønte at vi har gått fra å være gutter til menn med de samme erfaringene og hindrene.

– Jeg nøt hvert sekund av det. Når president Obama snakker, da ønsker du å lytte.

Rashford har blitt en folkehelt i England for sitt brennende engasjement for å bekjempe familiefattigdom. Han har også startet en bokklubb for barn.

– Mange av de unge menneskene jeg har møtt, inkludert Marcus, er lenger framme enn jeg var da jeg var 23 år, forteller Obama.

– De utgjør allerede en forskjell og er en positiv påvirkningskraft på lokalsamfunnet.

 

Joe Biden Sworn In As 46th President Of The United States At U.S. Capitol Inauguration Ceremony
MØTTE RASHFORD: Tidligere president Barack Obama.

Obama la fredag kveld (skandinavisk tid) ut en Twitter-melding om samtalen, hvor han sa at Rashford var langt foran hvor han selv var som 23-åring.

– Slitt denne sesongen

Torsdag la ManUtd.com ut et åpent brev til Marcus Rashford, i lys av nedturen i Gdansk, Rashfords emosjonelle intervju etter kampen og rasismen han ble utsatt for.

Det var en fin melding fra folk i klubben, og Rashford satte virkelig pris på det.

Rashford la ut en respons på Twitter, hvor han skrev følgende om støtten, rasismen og motgangen han har opplevd denne sesongen.

– Jeg elsker denne klubben. Jeg elsker byen min. Denne klubben har vært mitt hjem siden jeg var sju år.

– Jeg vil være den første til å si at jeg har slitt denne sesongen. Det handler ikke om engasjement, dedikasjon eller evner. Realiteten er at jeg har hatt fysiske hindringer å overvinne, og som jeg fortsatt håndterer. Når det er sagt, så er det ingen unnskyldninger for gårsdagen, vi var rett og slett ikke gode nok.

– Men svart eller hvit, fotball er fotball. Vi har alle på oss den samme drakten. Vi sparker alle den samme ballen. Jeg har spilt dette spillet fra jeg kunne begynne å gå. Jeg er bygd for å tåle kritikk av mine prestasjoner, men jeg kan ikke akseptere snakket om aper, bavianer, bananer eller jungel. Som en United-fan selv er det veldig vanskelig å lese. Og jeg kan bare tenke meg hvordan dette ville fått meg til å føle meg som en sjuåring som leser det. Hvordan ville jeg noen gang hatt noen tro på menneskeheten?

Videre takket Rashford for støtten han har mottatt både av folk som jobber i United og folk fotballforbundet, og for støtten han har lest både i artikkelen han responderte på og støtten han har fått fra Twitter, før han avsluttet slik:

– Jeg er 23. Jeg har fortsatt mye å lære, og denne skuffelsen vil bare bli en del av min erfaring og vekst.

De fysiske hindringene Rashford skriver om, handler om skader han har spilt med en stund. Han har lenge slitt med skulderen, og har i tillegg de siste månedene hatt ankelproblemer.

Likevel har Rashford levert 34 målpoeng denne sesongen – 21 mål og 13 målgivende pasninger. I tillegg må han også krediteres litt for Luke Shaws fremgang, siden de to har hatt et tidvis svært imponerende samarbeid på venstresiden, og han har scoret en rekke viktige mål.

Onsdag var han involvert i Uniteds utligningsmål, men ellers klarte han i likhet med lagkameratene ikke å skape nok store sjanser, og det hele endte med skuffelse i Gdansk.

Utsatt for rasistisk hets etter finaletapet

Marcus Rashford mottok i overkant av 70 rasistiske bemerkninger på sine profiler på sosiale medier i etterkant av onsdagens nederlag i Europa League-finalen mot Villarreal.

Det skriver United-spilleren på sin Twitter-profil.

– For de som prøver å få meg til å føle meg enda verre enn det jeg gjør fra før av, lykke til, skriver Rashford.

Engelskmannen forteller at noe av det som gjør ham mest sint og opprørt, er at en av dem som har sendt ham slike hatmeldinger virker å jobbe som lærer.

– Jeg er mer rasende for at en av de som trakasserer, som la igjen et fjell av ape-emojier i meldingene mine, er en mattelærer med åpen profil. Han jobber med barn! Og så vet han at han kan komme unna med rasistisk hets, uten konsekvenser…

Dessverre har rasisme vært et aktuelt tema flere ganger også tidligere denne sesongen. I tillegg til Rashford er Anthony Martial, Axel Tuanzebe og kvinnelagets Lauren James alle blant spillerne som har fått tilsendt rasistisk hets.

Det er blant grunnene til at United har opprettet kampanjen «See red», der de oppfordrer sine supporterne til å rapportere hets og diskriminering.

Klubben følger torsdag formiddag opp med en pressemelding der de fordømmer hetsen.

– Alle her i Manchester United vemmes av netthatet og trakasseringen mot Marcus Rashford og andre spillere etter gårsdagens kamp. Det er simpelthen ingen unnskyldning og vi fordømmer det på det sterkeste, skriver klubben ifølge Manchester Evening News.

– Manchester United har nulltoleranse for alle former for rasisme og diskriminering og vi oppfordrer alle til å rapporterer dette gjennom «See red». Vi oppfordrer også den sosiale plattformene til å forsterke tiltakene sine for å forhindre denne motbydelige oppførselen.

Powered by Labrador CMS