Den første som kopierer Solskjær

Men Marcus Rashford var ikke rask nok til å utfordre de gjeveste Champions League-rekordene.

Publisert Sist oppdatert

– Klarer ikke slutte å smile. Jeg har ventet lenge på dette. Kunne bare ønske fansen hadde vært der og opplevd det sammen med meg, skrev hattrick-helten på Twitter etter 5-0-seieren mot RB Leipzig. 

Med sitt første hattrick for Manchester United nådde 22-åringen flere milepæler, både personlig og på vegne av klubben.

Rashford er den første United-spilleren som scorer tre mål som innbytter siden 1999. Hvem som sto for bragden den gangen? Ole Gunnar Solskjær, selvfølgelig! Nordmannen scoret fire mål mot Nottingham Forest i Premier League.

– Jeg kom inn i 72. minutt og scoret fire mål. Det var stort! har Solskjær tidligere sagt til united.no.

David Beckham var den forrige United-spilleren som scoret to mål som innbytter i Champions League. Det skjedde i 2003 mot Real Madrid.

I Champions League er det fire andre spillere som har scoret hattrick som innbytter: Kylian Mbappé (PSG i 2019), Walter Pandiani (Deportivo i 2001), Joseba Llorente (Villarreal i 2008) og Uwe Rösler (Kaiserslautern i 1998).

Rashford overtar rekorden til Mbappé for raskeste hattrick som innbytter. 22-åringen brukte 18 minutter på sine tre scoringer. Tidenes raskeste Champions League-hattrick tilhører Bafétimbi Gomis i Lyons 7-1-seier mot Dinamo Zagreb i 2011. Franskmannen brukte bare åtte minutter.

Forrige United-spiller som scoret et hattrick i Champions League var Robin van Persie, som på egen hånd snudde åttedelsfinalen mot Olympiakos i 2014.

Rashford må imidlertid også tåle at en lagkamerat kan stjele en av hans gamle rekorder. Mason Greenwood har scoret seks mål i Europa som tenåring. Like mange som Rashford hadde før han fylte 20.

Powered by Labrador CMS