– En drøm å ha spillere som Rashford på laget

Solskjær var lettet etter kampen mot Brighton, for han synes godt United kunne avgjort litt tidligere. Rashford var han uansett veldig fornøyd med.

Publisert Sist oppdatert

Ole Gunnar Solskjær var glad for tre poeng, men innrømte i intervjuet med MUTV at han var glad for å høre dommerens sluttsignal.

– Ja! Det så en stund – jeg vil ikke si at det så komfortabelt ut, men vi spilte bra fotball, og vi skapte en del sjanser i starten av andreomgangen, og skulle avgjort den. Men i alle kamper får en problemer, en blir utfordret, og Brighton enda mer enn andre lag. De er tøffe, sta og vanskelige å bryte ned, og når de sender ballen inn i boksen, så må en forsvare seg, men fantastisk fotball til tider av oss.

Både i MUTV-intervjuet og på pressekonferansen snakket han om problemene Brighton ga United.

Svært fornøyd med Rashford

Rashfords mål var Solskjær definitivt fornøyd med.

– Ikke dårlig! Hans 150. kamp, og det er en prestasjon i seg selv med tanke på at han bare er 21. Nivået på prestasjonene hans for tiden – modenheten i avslutningene, hans arbeidskapasitet – det er en drøm å ha spillere som dette på laget.

– Du må ha selvtillit når du spiller slik han gjør. Han har spilt mye fotball de siste seks-sju ukene, i alle fall alle kampene de siste ukene, og han bare vokser i selvtillit, modenhet og han jobber alltid hardt – det er det aller mest gledelige.

– Jeg tror han har scoret flere [etter 150 kamper] enn et par av legendene vi har, så han har en stor fremtid foran seg.

– Det jeg liker best er å prøve å komme inn i hodene deres for å finne ut hva de tenker. Han er så rolig og trygg når han avslutter. Det var det første jeg sa til ham da jeg møtte ham. Han hadde bommet på noen sjanser, og jeg sa «ikke noe problem, det vil ordne seg for deg, bare slapp litt av».

– Pogba er straffetakeren

Det første United-målet ble scoret av Paul Pogba – etter nok et straffespark med trippende tilløp.

– Han scorer på dem, og det er det som teller! Jeg ville ikke gjort det på den måten, jeg ville bare løpt til ballen og dundret den avgårde, hehe. Men han beholdt roen etter å ha ventet to minutter på å få ta den, og det viser bare hvor trygg han er. Jeg tror han koser seg med å spille fotball – hvorfor skulle en ikke det når en spiller fremfor Stretford End?

Siden det er flere som har tatt straffespark for United denne sesongen, så var det videre naturlig å høre med Solskjær om Pogba er Uniteds faste straffetaker.

– Pogba er straffetakeren, men vi har andre spillere som ønsker å ta straffespark, og det er det viktige. Hvis de ønsker å ta det, kan de krangle om det seg i mellom, men Paul er den vi har satt opp som straffetaker.

– [Spillernes] innstilling er briljant, men jeg ville likt å ha avsluttet kampen bedre. Beholdt ballen mer, fått Brighton til å løpe mellom – jeg synes vi ga den bort for enkelt og nonchalant til tider. Vi begynte å slurve etter at det tidvis så for enkelt ut. På 3-0 er det OK, men på 2-0 kan alt skje.

Powered by Labrador CMS