Derfor vil han ikke sammenlignes med Kane og Agüero

I Australia er Marcus Rashford godt i gang med det han tror kan bli hans beste oppkjøring siden gjennombruddet for tre år siden. Men 21-åringen vil ikke måles utelukkende på scoringer i 2019/20-sesongen.

Publisert Sist oppdatert

Onsdag morgen stilte Rashford på pressekonferanse i Perth sammen med Ole Gunnar Solskjær for første gang siden han signerte ny kontrakt.

Den engelske landslagsspissen kunne rapportere om godt humør i United-garderoben etter ferien.

– Alle er positive. Vi vet at forrige sesong var skuffende, men vi har lagt det bak oss og jobber hardere enn noen gang. Det har vært tøffe økter her, men det er det vi trenger. Vi er i mye bedre form nå enn vi var på samme tidspunkt i fjor, sa Rashford.

OGSÅ FRA PRESSEKONFERANSEN:

Solskjær: – Trenger ikke 30 mål

Mens 21-åringen har signert ny kontrakt, har spisskollega Romelu Lukaku blitt koblet til Inter og andre italienske klubber i sommer.

Derfor er det knyttet spenning til hvordan Solskjær vil komponere angrepet neste sesong.

Forrige gang en United-spiss scoret mer enn 20 mål i Premier League var i 2012/13-sesongen, da Robin van Persie skjøt United til det som var Sir Alex Fergusons siste ligatittel.

– Vi hadde fire spillere som scoret tosifret forrige sesong. Vi er ikke avhengig av at en spiller skal score over 30 mål. Vi har Anthony, Rom, Marcus, Alexis, Mason som snart får sitt gjennombrudd, og jeg tror Dan James kommer til å bidra med scoringer, sa Solskjær.

– Jo flere spillere som scorer tosifret, jo bedre. Det er flere av dem som kan score 20 mål.

GOD START: Marcus Rashford forteller at United-spillerne er bedre rustet enn de var på samme tidspunkt i fjor.

Én av dem er definitivt Marcus Rashford. Ti seriescoringer i 2018/19-sesongen er imidlertid bestenotering foreløpig.

På pressekonferansen ble 21-åringen spurt hva han må gjøre for å matche tallene til Harry Kane og Sergio Agüero som har toppet toppscorerlistene de siste sesongene.

Det er ikke en sammenligning Rashford ville fordype seg i.

– De er i en helt annen situasjon. De spiller i en spissrolle som en nummer ni i 38 kamper, mens jeg ikke har gjort det en eneste gang. Det er helt forskjellig, og mitt mål har aldri vært å være en nummer ni som ikke kan spille i noen andre posisjoner, sa 21-åringen.

– Jeg har lyst til å spille til høyre og venstre også. Fansen kan gjøre opp sin mening, men jeg vet hva jeg har jobbet med siden jeg var 6-7 år, og det var aldri å bare være en ren spiss. Jeg skal også kunne spille i andre formasjoner og systemer. På den måten kan vi som lag gjøre endringer hele veien.

Harry Kane var for øvrig 21 år den sesongen han for første gang scoret over 20 seriemål for Tottenham i Premier League. Sergio Agüero var 24. Rashford fyller 22 år i oktober.

TOPPSCORER: Harry Kane scoret flest mål i Premier League i 2015/16 og i 2016/17.

– Tror du at du kan score 20 mål på én sesong?

– Absolutt. Jeg føler at jeg er i bedre posisjon enn tidligere. Jeg har hatt tøffe oppkjøringer tidligere med mesterskap eller andre ting, og da kan det være vanskelig å få en god start på sesongen. Men i sommer har jeg og manageren kommet godt i gang, og jeg føler meg sterk fysisk. Jeg vil ikke sette noen tall, men jeg vil score så mange mål jeg kan.

– Hva kan Solskjær lære deg?

– Mye av det han snakker om handler om instinkt, og det er ikke noe man kan trene på. Det handler om å lese spillet, og jeg tror jeg lærer mye av å snakke med ham. Her har han fått tid til å jobbe med oss på treningsfeltet, og vi lærer nye ting.

NY KONTRAKT: Marcus Rashford signerte i forrige uke en ny kontrakt som strekker seg til 2023.

Spørsmål om Lingard-video

På pressekonferansen fikk Rashford også spørsmål om videoklippet til Jesse Lingard fra USA som skapte oppstyr i engelske medier.

– Jeg har ikke snakket med manageren om det, men fra hva det jeg har sett må folk skjønne at han bare nøt ferien sin og at det var en feil. Det er ikke så mye mer jeg kan si om det, svarte Rashford, som var Lingards turkamerat i USA.

Han fikk også spørsmål om avstanden til Manchester City og Liverpool, og ga følgende forklaring på hvorfor han valgte å binde seg til Manchester United i fire nye år.

– Det var ikke en vanskelig avgjørelse. For meg har det alltid vært et mål å hjelpe klubben tilbake der de hører hjemme. Hele garderoben ser fram til å få den jobben gjort. Det ansvaret må vi ta både som spillere og som lag.

Rashford og United spiller sommerens første oppkjøringskamp mot Perth Glory på lørdag.

OGSÅ FRA PRESSEKONFERANSEN:

Powered by Labrador CMS