Ryktesaker, uke 1

Publisert Sist oppdatert

LES OGSÅ: Forrige ukes rykter

Søndag 5. januar:

16.10: Nettstedet Goal.com (vær kildekritisk) skriver at Manchester United har forhørt seg om muligheten til å signere Wolverhampton-duoen Ruben Neves og Raúl Jiménez i januar.

Ole Gunnar Solskjær kommenterte ryktene i denne saken.

16.00: Nok en klubb har kastet seg inn i kampen om Paul Pogba. Italienske Inter, som hentet Romelu Lukaku og Alexis Sánchez (på lån) fra United i sommer, skal være interessert i franskmannen.

Manchester United skal, ifølge avisen, bare gå med på en overgang om italienernes argentinske spiss Lautaro Martinez (pluss en slant penger) går den andre veien.

00.05: Steve Bates i The Mirror (ikke han vi stoler mest på i avisen) skriver i en såkalt «exclusive» at Ole Gunnar Solskjær og Manchester United skal være desperate etter å signere Leicesters James Maddison i januar. Maddisons manager, Brendan Rodgers, har sagt at han ikke er til salgs (se lørdag 13.15).

Budet skal være på 45 millioner pund pluss Jesse Lingard, og Manchester United skal være villige til å nesten triple lønnen 23-åringen har i dag. Fra 55 000 til 150 000 pund i uka. Jesse Lingard har tidligere vært på utlån i Leicester.

Om spilleren ikke kommer i januar skal United ha troen på å få ham til klubben når sommeren kommer – sett at de kvalifiserer seg for Champions League.

Lørdag 4. januar:

13.15: Fredag advarte Aston Villa-manager Dean Smith klubber om å gå etter Jack Grealish nå i januar. Noe lignende gjorde Leicester-manager Brendan Rodgers på sin pressekonferanse, da det kom spørsmål om noen av spillerne hans kom til å forlate klubben i januar. I likhet med Grealish er det spekulert i om Ole Gunnar Solskjær kommer til å prøve seg på James Maddison i januar på grunn av alle skadeproblemene på midtbanen.

– Ingen av de vi ikke vil selge kommer til å forsvinne i januar. Det kan skje noen låneavtaler her og der med unge spillere. Men de spillerne som det alltid snakkes om kommer ikke til å dra, sa Brendan Rodgers.

08.25: Danske Christian Eriksen er en spiller som var hyppig koblet til United i sommer. Kontrakten hans med Tottenham går ut denne sommeren, og dermed skal han være tilgjengelig for en relativt billig penge nå i januar. All den tid United trenger en midtbanespiller, ser det likevel ikke ut som de vil benytte seg av Eriksen-muligheten.

Nå melder nemlig den danske avisen Ekstra Bladet at Eriksen kommer til å ende opp i Inter. Prisen skal ligge på mellom 150 og 180 millioner danske kroner, og hvis overgangen går i orden blir dansken altså lagkamerat med Alexis Sanchez og Romelu Lukaku i Italia.

Fredag 3. januar:

16.25: – Folk må gjerne se, men de får ikke røre. Det sier Aston Villa-manager Dean Smith om Jack Grealish som har vært koblet til United. Spilleren er altså ikke til salgs i januar.

16.20: Paul Pogbas lagkamerater forventer at franskmannen forsvinner i sommer. Det skriver United-journalist Paul Hirst i The Times. Det gjentas imidlertid i saken at United vil kreve cirka 150 millioner pund for å gi slipp på 26-åringen.

14:30: Italienske Gazzetta dello Sport (gjengitt av Metro – lov å være skeptisk) skriver i dag at Chris Smalling og Roma begge ønsker en permanent overgang for Manchester Uniteds utlånte spiller. Det eneste som skal gjenstå er enighet mellom klubbene. Det hevdes at kontakt vil opprettes førstkommende uke.

Det skrives at en overgang for stopperen vil ligge på rundt 13 millioner pund.

10.30: Spanske AS’ seneste forside viser et stort bilde av Real Madrid-manager Zinedine Zidane og teksten «Fichajes – no, gracias» eller «Signeringer – nei, takk». I selve saken skriver spanjolene at Real Madrid ikke ønsker å gjøre noen forsterkninger i januar utover at et par spillere kan dra på utlån. Godt nytt for de som vil ha Paul Pogba i Manchester United også etter overgangsvinduet.

Den eneste spilleren Zidane skal være interessert i er Uniteds midtbanestjerne, men om en overgang skal finne sted vil det være når det ikke er sesong.

09.20: Sky Sports har tidligere meldt om United-interesse for Benficas Gedson Fernandes (les mandag 16.44). Nå melder de at 20-åringen er tilgjengelig. Fernandes’ folk skal ha vært i Storbrittania og snakket med fire forskjellige klubber. Spilleren har en utkjøpsklausul på 102 millioner pund, men portugiserne skal ha forstått at de ikke får slike penger for spilleren.

Det kan potensielt dreie seg om et 18 måneder langt lån med opsjon.

09.10: I morgentimene denne fredagen skriver tabloidavisen the Sun at Paul Pogba kan forlate Manchester United til fordel for Real Madrid i januar. Avisen skriver også at spanjolene ønsker å kvitte seg med Toni Kroos, og at en byttehandel hvor den 29 år gamle tyskeren går andre veien kan bli en realitet. United skal ha senket prisen til 100 millioner for spilleren, som er 50 millioner mindre enn det Express har meldt (se 08.30).

Minner om at dette ikke er en avis vi stoler særlig på, og dette ryktet nytes best med en god klype salt.

08.30: Manchester United kan selge Paul Pogba i januarvinduet skriver britiske Express – som ikke er en av avisene vi stoler mest på. Men, da må kjøpende klubb punge ut med 150 millioner pund. Årsaken til at United skal ha endret mening og kan gå med på å selge Pogba i januar – ifølge avisen – har med kommentarene Mino Raiola, Pogbas agent, nylig har kommet med.

– Pogbas problem er Manchester United. Det er en klubb uten bakkekontakt med realiteten og uten et sportsprosjekt, skal Raiola ha sagt.

Igjen er det Real Madrid og Juventus som linkes til franskmannen.

08.25: Ikke alltid så troverdige Daily Mail skriver at Manchester United har kastet seg inn i kampen med Tottenham og Manchester City om Norwichs Todd Cantwell. 21-åringen har levert godt for den nyopprykkede klubben og det spekuleres i en overgangssum på rundt 30 millioner pund.

Manchester City skal ha fulgt spilleren tett i flere år.

Torsdag 2. januar:

19.10: En mann som var en gjenganger i denne ryktespalten i sommer, var Moussa Dembélé. Inn mot januarvinduet har ryktene om at han kan forlate Lyon igjen dukket opp. Det er riktignok ikke United som har blitt nevnt mest den siste tiden. Nå har Lyon tatt grep, og avkreftet i en pressemelding at spissen deres er på vei bort.

– Vi vil gjerne bekrefte på nytt, som vi gjorde i sommeren 2019, at vi ønsker å beholde Moussa Dembélé. Klubben har full tro på Moussa, og vi regner spesielt med han når vi skal bygge en suksessrikt lag i de neste sesongene.

14.56: Miguel Delaney (ikke blant de mest treffsikre) i Independent skriver at United nå prioriterer en offensiv midtbanespiller denne måneden på grunn av mangelen på kreativitet i laget, og Jack Grealish og James Maddison nevnes som spillere United er interesserte i, men Ole Gunnar Solskjær er fullt klar over hvor vanskelig det vil være å få inn den riktige spilleren midt i sesongen.

Angående Grealish, så har nok Martin Laurence fra WhoScored et poeng når han sier at det eneste som kan få Aston Villa til å selge Grealish i januar, er om United tilbyr en sum som kan gjøre at Villa fint kan tåle et nedrykk. Med andre ord: veldig urealistisk.

Christian Eriksen skal fortsatt være mest lysten på å dra til et annet land, mens Solskjær ikke skal være lysten på Bruno Fernandes, som klubben ble koblet til mye i sommer.

14.24: Kanskje har Evening Standards Jamie Robson en del av de samme kildene som Rob Dawson (se under) – de har nemlig jobbet sammen tidligere, og har mye av den samme informasjonen i sine saker om Uniteds overgangsplaner.

Oppsummert:

  • United droppet Sean Longstaff-jakten på grunn av at Newcastle ønsket 50 millioner pund, men Solskjær og Michael Carrick (som vokste opp som Newcastle-fan) tror fortsatt at 22-åringen ville passet inn på Old Trafford.
  • Emre Can er en annen spiller United har sett på som en mulig januarsignering, mens det også har vært rykter om Gedson FernandesDeclan Rice har også store beundrere på Old Trafford.
  • James Maddison er hovedmålet til tierrollen, men en kan tidligst få tak i Leicester-stjerna i sommer. Christian Eriksen vil være et billigere alternativ siden dansken nærmer seg slutten av Spurs-kontrakten.

11.57: Rob Dawson i ESPN skriver at Emre Can og Sean Longstaff er blant alternativene som vurderes av Ole Gunnar Solskjær nå under Uniteds skadekrise på midtbanen.

Newcastles ønsket 50 millioner pund for Longstaff i sommer, noe som ikke var en avtale som fristet United. Can er ute i kulda i Juventus, og ønsker å forlate Torino-klubben, men United kan der få konkurranse fra Borussia Dortmund.

Mer fra saken:

  • James Maddison er fortsatt Solskjærs hovedmål til midtbanen, men det regnes som usannsynlig at Leicester vil la ham gå midt i sesongen nå som revene kjemper om en topp fire-plassering.
  • Jack Grealish (Aston Villa) og Declan Rice (West Ham) følges også.
  • Nemanja Matic er åpen for å forlate United i januar på grunn av redusert mengde spilletid, men det er lite sannsynlig at United vil gå med på det i nåværende midtbanesituasjon.

08.22: L’Équipe skriver (her gjengitt av GFN France) at Lille har mottatt cirka et halvt dusin forespørsler angående den 20 år gamle midtbanespilleren Boubakary Soumaré foran januarvinduet. Manchester United er sammen med Tottenham, Napoli, Real Madrid, Valencia og Wolves klubber som nevnes som interesserte i en avtale.

08.18: Ole Gunnar Solskjær fremstod ikke direkte avvisende til at det kan bli januarsigneringer. Les mer om hva han sa på gårsdagens pressekonferanse her.

Onsdag 1. januar:

09.31:denne saken kan dere se hva Nemanja Matic har å si om fremtiden sin.

08.08: Daily Telegraph skriver at Dominic Calvert-Lewin er forventet å bli enig med Everton om en ny femårskontrakt. Saken nevner ikke noe Manchester United-interesse, slik en noe mer usikker kilde nevnte i går.

Tirsdag 31. desember:

08.35: Manchester United skal ha plassert Evertons Dominic Calvert-Lewin øverst på ønskelisten i sommer, melder The Sun.

Tabloidavisen skiver at Everton-spissen skal ha vært Uniteds plan B dersom Erling Braut Haaland ikke kom til Old Trafford og at Calvert-Lewin vil koste rundt 50 millioner pund.

Mandag 30. desember:

23.07: Manchester Evening News skriver at Ole Gunnar Solskjær er klar til å la Marcos Rojo forlate klubben om det kommer et akseptabelt bud på stopperen.

Rojo skal ifølge avisas United-kilder ha fått fri i forkant av en eventuell januarovergang, og har feiret jula i Argentina.

United har fortsatt såpass mange stoppere i klubben at det er naturlig å prøve å bli kvitt noen, og det er ikke alle det er like lett å bli kvitt nødvendigvis.

16.44: Sky Sports skriver at United er interesserte i Benficas Gedson Fernandes. Den 20 år gamle midtbanespilleren regnes som en lovende spiller, men har mistet plassen på laget i det siste, og spillerens representanter skal ha reist til England for å prøve å få på plass en låneavtale med en kjøpeklausul på 34 millioner pund.

Spillerens utkjøpsklausul skal være på 102 millioner pund, uten at det skal være særlig relevant her.

Fernandes har to A-landslagskamper for Portugal.

09.15: Enda litt mer Braut Haaland: Tyske Kicker skriver forresten at Dortmund totalt for Haaland må ut med cirka 100 millioner euro for nordmannen.

09.00: Daily Mails United-journalist, Chris Wheeler, skriver at Uniteds mål fortsatt er å forsterke med en spiss og to midtbanespillere før neste sesong starter.

08.10: Angående Erling Braut Haaland: The Times mener å vite at Mino Raiola og nordmannens representanter ønsket en utkjøpsklausul på noe over 50 millioner euro for spilleren, i tillegg til at Raiola og pappa Alf -Inge altså ønsket seg en bit av kaka den dagen han eventuelt ble solgt igjen. Dette godtok ikke United. Derfor trakk de seg fra en mulig Haaland-deal.

Her har vi samlet de ulike rapportene om hvorfor United ikke endte opp med nordmannen.

08.00: Borussia Dortmund skal være villig til å selge Jadon Sancho til sommeren, etter at de søndag sikret seg Erling Braut Haaland. Det skriver The Times-journalistene Paul Hirst og Ian Whittell. Sanchos kontrakt løper til 2022, men klubben er klar over at han gjerne flytter tilbake til Premier League, og ifølge avisa skal «følelsen» i Dortmund være at tyskerne er klare til å cashe inn på ham i sommer. Prisen er ventet å bli over 100 millioner pund, og United vil få konkurranse blant annet fra Barcelona og Real Madrid. I tillegg har City rett til å matche alle godtatte bud på 19-åringen, grunnet en klausul de fikk inn da de i 2017 solgte ham til tyskerne.

Powered by Labrador CMS