Dette er status på spillerne som kan dra

Det var ventet store utskiftninger i United-garderoben, men tre uker før overgangsvinduet stenger har ikke United-solgt én eneste spiller.

Publisert Sist oppdatert

Antonio Valencia og Ander Herrera har gått gratis til henholdsvis L.D.U. Quito og Paris Saint-Germain, mens Juan Mata ble værende, men så langt har ingen av sommerens antatte salgsobjekter forsvunnet.

Oppsummeringen nedenfor viser at Manchester United i flere tilfeller stiller tøffe krav i forhandlingene. Forrige sommer ble det rapportert at Ed Woodward hadde sett seg lei billige salg og at klubben skulle bli seigere på overgangsmarkedet.

– Forhandlinger i fotballen er ikke gjort på et blunk, sa Ole Gunnar Solskjær da han fikk spørsmål om aktiviteten på overgangsmarkedet i forrige uke.

– Vi er United og vi trenger ikke å selge spillere, og på samme måte trenger vi heller ikke å betale overpris.

Nedenfor gir vi en statusoppdatering på alle spillerne som er koblet bort fra klubben i sommer.

VIL IKKE SELGE: Ole Gunnar Solskjær har vært klar på at han ønsker å beholde Paul Pogba.
VIL IKKE SELGE: Ole Gunnar Solskjær har vært klar på at han ønsker å beholde Paul Pogba.

Paul Pogba

SISTE NYTT: United nekter å selge.

VIL BORT: Ifølge ryktene ønsker Paul Pogba en overgang i sommer. Juventus og Real Madrid er interessert.
VIL BORT: Ifølge ryktene ønsker Paul Pogba en overgang i sommer. Juventus og Real Madrid er interessert.

La oss begynne med det vi vet.

Vi vet at Pogba i juni sa at han tror det «kan være et bra tidspunkt for en ny utfordring et annet sted». To uker senere bekreftet Mino Raiola at Pogba vil dra.

Vi vet også at Solskjær roste Pogba i Australia og at United-manageren ser på ham som en viktig brikke i laget. Solskjær sa også at klubben ikke trenger å selge spillere de ønsker å beholde.

Så til ryktene.

Juventus og Real Madrid skal være interessert, og de virker å være de eneste alternativene. Begge klubbene skal imidlertid være nødt til å gjøre grep for å få finansiere overgangen.

Manchester United skal ikke være villig til å selge, og dersom en overgang skal finne sted, skal det være på klubbens premisser. Først ble det meldt at United krever 150 millioner pund. Nå skal de kreve 180 millioner.

Mandag skrev seriøse Guardian at United ikke har fått noen bud på Pogba.

Pogba skal ha gitt United beskjed om at han ønsker å forlate klubben, mens Solskjær har forsøkt å overbevise ham om å bli værende.

26-åringen skal visstnok ha vurdert å droppe hele sommerturnéen for å tvinge gjennom en overgang, men ifølge rapportene fra Australia har det ikke vært noe å utsette på franskmannens innsats eller oppførsel på treningsfeltet.

Samtidig har ESPN-reporter Gabriele Marcotti kommet med en alternativ teori. Han har blitt fortalt at franskmannen ikke nødvendigvis ønsker seg bort, men at alt oppstyret heller har handler om å utfordre Manchester United og deres ambisjoner.

– Det jeg blir fortalt er at Pogba ikke er desperat etter å dra. Han er desperat etter å vite hvor veien fører videre med United, sa Marcotti.

Siste ord er ikke sagt, men klokken tikker for franskmannen…

VIL DU HA MER?

Romelu Lukaku

SISTE NYTT: Inter mangler midler.

VIL BORT: Romelu Lukaku ønsker seg til Inter og Antonio Conte, ifølge ryktene.
VIL BORT: Romelu Lukaku ønsker seg til Inter og Antonio Conte, ifølge ryktene.

«Kanskje det mest overraskende navnet på listen» skrev vi om Lukaku i mai da vi nevnte spillerne som kunne forlate klubben i sommer.

Siden har oddsen for en Inter-overgang sunket for hver dag.

Representanter fra Manchester United og Inter møttes i London i forrige uke, men en avtale med et toårig utlån og diverse avdrag ble avslått av United.

Totalsummen var på 61 millioner pund. United skal kreve 75 millioner.

Det er en sum Inter ikke skal ha råd til å betale uten et salg av Mauro Icardi. Etter møtet bekreftet imidlertid klubben at argentineren har forlatt lagets oppkjøring og returnert til Italia. Det kan bety at Icardi er på vei til en annen klubb, mest sannsynlig Juventus.

– Vi har ikke fått noen bud vi vurderer. Jeg holder alle mine samtaler konfidensielle. Det er mitt privilegium, sa Solskjær etter kampen mot Perth Glory.

– Dere vet mer i neste uke, sa Lukaku.

Vi venter i spenning…

VIL DU HA MER?

Matteo Darmian

SISTE NYTT: Begge parter forberedt på salg, men ingen konkrete bud på bordet.

IKKE I AUSTRALIA: Matteo Darmian er ikke med på oppkjøringen av familiære årsaker.
IKKE I AUSTRALIA: Matteo Darmian er ikke med på oppkjøringen av familiære årsaker.

United.no vet at klubben er overbevist om at to av Louis van Gaals signeringer vil forlate United i sommer. Mest sannsynlig er det snakk om Darmian og Marcos Rojo, ettersom Luke Shaw, Anthony Martial og Sergio Romero alle har viktige roller å fylle. 

I hele fjor sommer var det opplest og vedtatt at den italienske høyrebacken ville returnere til Serie A, men faktisk utløste United i januar en ettårsklausul i hans kontrakt som gjør at han er bundet til klubben til 2020.

Darmian bekreftet imidlertid i fjor at han ikke var fremmed for en overgang, men rapporter skal ha det til at United har vært tøffe i forhandlingene om 29-åringen.

Marcos Rojo

SISTE NYTT: Ingen konkrete bud. Krever United for mye?

VAN GAAL-KJØP: Både Sergio Romero (t.v.) og Marcos Rojo (t.h.) ble hentet til United av Louis van Gaal.
VAN GAAL-KJØP: Både Sergio Romero (t.v.) og Marcos Rojo (t.h.) ble hentet til United av Louis van Gaal.

Som nevnt er sannsynligheten stor for at argentineren forsvinner i sommer, men med en avtale til 2021 trenger ikke Rojo å flytte på seg dersom han ikke ønsker det.

Ingen klubber har blitt nevnt konkret i troverdige rykter i sommer. Ifølge rykteguru Duncan Castles kan det være at prislappen på 25 millioner pund og et høyt lønnskrav skremmer bort potensielle kjøpere.

Det skal være interesse fra Kina, men Rojo selv ønsker helst å bli i Europa, og aller helst i Premier League.

Alexis Sánchez

SISTE NYTT: United lytter til bud, men lønnen er et problem.

SKADET: Alexis Sánchez skadet seg i Copa America. Her i aksjon mot Colombia.
SKADET: Alexis Sánchez skadet seg i Copa America. Her i aksjon mot Colombia.

United.no har blitt fortalt at Solskjær ikke skal stå i veien dersom Manchester United ønsker å selge Sánchez.

Det er imidlertid ikke mange klubber i verden som kan matche 30-åringens United-kontrakt, og i sommer har det knapt vært skrevet et eneste ord om chileneren i ryktespalten.

I Australia sa Solskjær at han regner med at Sánchez, som skadet seg i Copa America, er tilbake på Carrington før sesongstart.

I skrivende stund virker det definitivt som det mest sannsynlige scenarioet.

Utlån

Joel Pereira: Har bekreftet at han skal på utlån neste sesong. Var i Portugal og Belgia i fjor.

Dean Henderson: Ikke med på sommerturnéen, og Sheffield United-manager Chris Wilder har flere ganger bekreftet at de er i forhandlinger med United.

Axel Tuanzebe: Mange forventet at midtstopperen skulle ta en ny sesong i Aston Villa, men det virker nå veldig usikkert. Villa har nemlig kjøpt tre midtstoppere i sommer. Tidligere har det blitt rapportert at Villa ønsket seg en permanent overgang, mens United ønsket et utlån.

Kieran O’Hara: På lån i Burton Albion ut sesongen.

NB! Det blir helt sikkert utlån på flere spillere, men dette er de mest aktuelle i skrivende stund.

Powered by Labrador CMS