marcel222

BEKREFTET: Klar for Manchester United

Publisert Sist oppdatert

Da United offentliggjorde Christian Eriksens langtidsskade så var det helmørkt.

Nå ser det litt lysere ut.

United har nemlig bekreftet at Bayern München-spiller Marcel Sabitzer lånes inn ut sesongen og han blir med det den første spilleren fra Østerrike til å representere United som spiller.

Den østerrikske 28-åringen er nå inne i sin andre sesong i den tyske storklubben, etter virkelig å ha skapt et navn for seg selv i RB Leipzig før det.

Hovedpersonen selv sier det har vært noen hektiske timer i forkant av overgangen, og at han gleder seg til å ta fatt på denne utfordringen.

– Noen ganger i livet må du ta raske og viktige avgjørelser. Fra det øyeblikket jeg hørte om denne muligheten visste jeg at den var riktig for meg. Jeg er en konkurransespiller; Jeg ønsker å vinne og hjelpe klubben å nå sine mål denne sesongen.

– Jeg føler at jeg er på topp som spiller, og at jeg kan bidra med mye erfaring og energi til troppen. Jeg er spent på å starte med mine nye lagkamerater og manager og vise kvalitetene mine til Manchester United-fansen.

Klubbdirektør John Murtough avslører at United handlet raskt når muligheten dukket opp.

– Marcel er en spiller som vi har sett lenge. Muligheten dukket opp raskt, og vi visste at han var en med evne og karakter til å påvirke. Han tilfører troppen vår ytterligere kvalitet og erfaring til garderoben, og vi er alle glade for å ønske ham velkommen til Manchester United

I United får Sabitzer nå ansvaret for én av de to sentrale midtbanerollene sammen med Casemiro, Fred og Scott McTominay, mens Christian Eriksen altså er ventet tilbake i slutten av april eller mai.

I bakhånd har Erik ten Hag også unge Zidane Iqbal og eventuelt også Kobbie Mainoo.

Sabitzer slet i Bayern forrige sesong, men skal ha levert stabilt bra denne sesongen. Han har 15 ligakamper, men bare sju fra start.

Det er viktig å understreke at han skal være en annen spillertype enn Eriksen. Ser man på statistikk så likner han mer på spillere som Ivan Rakitic og Ilkay Gündogan enn dansken, noe som ikke er så rart med en bakgrunn fra hardtpressende Leipzig.

LES OGSÅ: – Virker som en fornuftig signering

Han kan dermed sies å være klart bedre i duellspillet, taklinger og det å bryte motstanders spill enn det Eriksen har vært. Han er også mye mer med helt framme i motstanders 16-meter. Han er imidlertid klart bak Eriksen på avgjørende pasninger og sistepasningen på motstanders tredel.

Powered by Labrador CMS