– Jeg ville vært spiss

Anders Lindegaard stilte til webchat på manutd.com i dag. Her kan du lese noen spørsmål og svar fra dansken.

Publisert Sist oppdatert
Hva er ditt beste øyeblikk som United-spiller?
– Jeg har allerede rukket å få mange gode opplevelser. Den beste er antakeligvis min første viktige kamp, som var mot Benfica i Portugal. Jeg husker også veldig godt da jeg stod i tunnelen på Old Trafford før min første kamp i Premier League. Det var spesielt fordi det er det øyeblikket jeg har drømt om siden jeg var et lite barn.
Hvis du kunne spille i en annen posisjon på banen, hva ville det vært?
– Helt siden jeg kom hit, har jeg alltid sagt at om jeg bare var utespiller hadde jeg kommet hit fem eller ti år tidligere. Jeg ville likt å være spiss. De løper ikke så mye og får all hederen til slutt. Hehe, det er ikke sant.. Men spissen er hovedpersonen, forteller keeperen til manutd.com
Hvilke tre ting ville du ha tatt med deg til en øde øy?
– Jeg var forberedt på det spørsmålet! Jeg har tenkt på det i et kvarter, men jeg vet fortsatt ikke svaret. Jeg ville sikkert tatt med meg en fotball, iPaden min med musikk og kanskje litt mer underholdning. Jeg har mye musikk på iPaden min. Siden jeg kom til England har jeg begynt å høre mye på hip-hop. Drake, Kanye West og Jay-Z. Favorittmusikken min er riktignok Radiohead, Coldplay og den type musikk.
Hvem er den tøffeste motstanderen på trening?
– Det er naturlig nok en av angriperne. De har alle forskjellige kvaliteter som gjør dem vanskelige å møte. Wayne har litt av alt. Nani har kraft i skuddene sine, Chicha er veldig smart og Danny er en ”all-rounder”.
Hvem er den personen i garderoben og hvorfor?
– Det er mange morsomme karer i garderoben. Wazza ville definitivt sagt at det var han. Det er vanskelig å si.. Ando er også veldig morsom. Rio er en annen morsom mann. Jeg har ledd så mye hadde jeg har grått noen ganger i samtaler med Rio. Vi har en god atmosfære i denne klubben, fortsetter han på manutd.com.
Hadde du ikke blitt fotballspiller, hva ville du vært da?
– Da jeg var et barn ville jeg bli pilot i en jet-fighter. Akkurat som i filmen Top Gun! Etter hvert som jeg ble eldre ville jeg bli doktor. Da jeg var 16 eller 17 år hadde jeg en diskusjon med meg selv om jeg skulle gå for fotballen eller prøve å følge mitt mer normale liv. Jeg sendte til og med en søknad til en medisinskole i Danmark.
Hvem har vært den mest betydningsfulle personen i karrieren din?
– Manageren min i min norske klubb, Kjetil Rekdal. Det var han som ga meg sjansen og jeg har han å takke for mye av det jeg har opplevd. Det gjelder også keepertreneren min i min forrige klubb, Frank Mathisen. I tillegg til min agent, Michael Stensgaard, som jeg ser på som min rådgiver og ikke min agent. Han tar seg ikke bare at business, jeg kan snakke med han om alt.
Hvilke hobbyer har du utenfor banen?
– Jeg lager veldig mye mat. Det er en av mine viktigste hobbyer. Det er nesten som meditasjon for meg. I tilleg spiller jeg en del golf også studerer jeg på universitet i Danmark. Jeg har folk der som hjelper meg med å ta notater og sende dem videre. Jeg er omtrent halvveis i min bachelorgrad i business/økonomi. Vi lever i en verden der det er utrolig viktig med en CV. Så jeg forbereder meg til et liv utenfor fotballen også.
Har du noen ritualer før kamp?
– Jeg har mange ritualer. Jeg kunne brukt hele natten lang på å svare på spørsmålet. Jeg barberer meg alltid kvelden før. Jeg gjør hjemmeleksen min og ser på hvem vi skal spille mot og ser hvordan angriperne deres spiller. Jeg spiser det samme foran hver eneste kamp. Det går i grøt og pasta. Jeg prøver også å sove like lenge hver gang.
– Jeg tar alltid på meg min høyre leggbeskytter før den venstre. Det samme gjelder tapen jeg bruker på strømpene mine. Jeg tar den høyre hansken min på før den venstre. Skulle noe gå galt med ritualene begynner jeg på nytt. Etter hvert som jeg har blitt eldre har jeg skjønt at alle ritualene handler om å komme i rett fokus. Fokus er en stor del av det å være en keeper, avslutter Lindegaard på manutd.com
Powered by Labrador CMS