Rooneys fem favoritter

BILDER: Wayne Rooney har plukket ut sine fem beste øyeblikk fra tiden i United.

Publisert Sist oppdatert

31. august 2004 valgte Wayne Rooney å forlate Everton og skrive under Manchester United. Siden den gang har engelskmannen vært med på en rekke opp- og nedturer.

De siste sesongene har det vært mye spekulasjoner knyttet til den 28 år gamle spissen, men i februar valgte Uniteds profilerte spiss å signere en ny kontrakt som vil holde ham i klubben i ytterligere fire år.

I den anledning ble han bedt om å velge ut sine fem favorittbilder, som ble publisert på klubben offisielle Instagram-konto:

Debuten

28 dager etter at han hadde skrevet under for Manchester United, fikk han sin debut i hjemmemøtet med Fenerbahce i Champions League. Den 18 år og 335 dager gamle spissen tok Old Trafford-publikumet med storm, og scoret like gjerne hattrick i debuten.

– Dette er et minnerikt bilde, tatt kun sekunder etter at jeg scoret mitt første hattrickmål i debuten. Her feirer jeg sammen med noen ekte United-legender – Ruud, Gary og Giggsy, sa Rooney til ManUtd.com

Manchester United v Fenerbahce
SUPERDEBUT: Wayne Rooney imponerte Old Trafford-publikumet med hattrick i debuten mot Fenerbahce. Her feirer han med Gary Neville, Ruud van Nistelrooy og Gary Neville.

Den første ligatittelen

Samtidig som Wayne Rooney kom til Manchester, hadde en annen engelsk klubb et stort prosjekt på gang. Roman Abramovitsj hadde nettopp kjøpt opp Chelsea, og hentet José Mourinho, som hadde hatt suksess i Porto, samt en rekke kvalitetsspillere rundt om i Europa.

Følgelig vant blåtrøyene fra London serien både i 2004/05 og 2005/06-sesongen, før Wayne Rooney endelig fikk oppleve å vinne Premier League da Manchester United stakk av med tittelen i 2006/07-sesongen.

– Å vinne min første tittel var en av de beste følelsene noensinne. Her løfter jeg trofeet sammen med Ronny, Edwin og Smithy, sa Rooney.

Manchester United v West Ham
DEN FØRSTE TITTELEN: Wayne Rooney kan juble for sin første tittel, sammen med Edwin van der Sar, Cristiano Ronaldo og Alan Smith.

Champions League-finalen i 2008

For en kveld. Manchester United hadde ikke vunnet Champions League siden den legendariske kvelden i Barcelona i 1999. Scoringer fra Cristiano Ronaldo og Frank Lampard gjorde at det stod 1-1 etter 120 minutter, og dermed var det klart for straffesparkkonkurranse.

Cristiano Ronaldo bommet det tredje straffesparket for Manchester United, og John Terry skulle bare sette ballen i mål før blåtrøyene kunne juble for sin første Champions League-triumf. Midtstopperen skled imidlertid på krittmerket, og ballen havnet til side for mål. Anderson og Giggs fulgte opp med scoringer for United, og da Edwin van der Sar reddet Nicolas Anelkas straffespark, kunne United slippe jubelen løs.

– Å vinne Champions League var en drøm som ble virkelig. Man ser hvor glad jeg er når jeg løfter trofeet på dette bildet.

Manchester United v Chelsea - UEFA Champions League Final
CL-TRIUMF: Wayne Rooney løfter trofeet i været, omringet av smilende og jublende lagkamerater.

Kunstmålet mot City

12. februar 2011 vil for alltid bli stående som Wayne Rooneys dag. Nani sendte United i føringen til pause, men i andre omgang utliknet David Silva for Manchester City. Tolv minutter før slutt dukket imidlertid en flyvende engelskmann opp.

Nani, som spilte en god kamp på høyrekanten til United, førte ballen oppover høyresiden. Portugiseren vippet etter hvert inn et innlegg mot Wayne Rooney, som fikk ballen litt bak seg. Rooney tok sats, og resten er historisk kunst.

– Av alle målene jeg har scoret, er dette min favoritt. Når jeg ser dette bildet, husker jeg følelsen jeg fikk da jeg så at ballen gikk i mål… utrolig!

Manchester United v Manchester City - Premier League
KUNSTMÅL: Wayne Rooneys fantastiske scoring mot Manchester City i 2011 vil nok aldri gå i glemmebøkene.

Mål nummer 200

Wayne Rooney er allerede en meget stor profil i Manchester United. Ingen aktive spillere har scoret flere mål for klubben, og engelskmannen jager rekorder på klubb- og landslagsnivå.

Etter å ha signert ny kontrakt med United, har Rooney muligheten til å bli en av de aller største i Uniteds historie. Denne sesongen scoret han sitt 200. mål i 4-2-seieren hjemme mot Bayer Leverkusen.

– Dette bildet er fra da jeg feiret etter å ha scoret mitt 200. mål for United. Det er en milepæl som jeg er veldig stolt, slo Rooney fast.

Manchester United v Bayer Leverkusen - UEFA Champions League
I 200: Rooney hopper i været etter å ha scoret sitt 200. mål for Manchester United.
Powered by Labrador CMS