Ti ting du må vite om Depay

Memphis hvem, sier du? Her er en liste over ting som er kjekt å vite om Uniteds ferske kjøp.

Publisert Sist oppdatert

Manchester United-fansen jubler etter at det torsdag ble klart at Memphis Depay blir United-spiller. Men nederlandsk fotball er ikke det det skrives mest om i Norge.

Det er derfor varierende hva den vanlige mannen i gata faktisk vet om Uniteds 21 år gamle nysignering. Med info fra The Telegraph og ManUtd.com, har vi samlet ti nyttige fakta om den nederlandske vingen.

1) Han har hatt en trøblete oppvekst:

Memphis Depay hadde en trøblete barndom. Han ble født i den lille landsbyen Moordrecht, og hans ghanesiske far og hans nederlandske mor skilte seg da han var fire år. Fotballen fylte tomrommet til lille Memphis Depay, i en liten landsby hvor det ikke var så mye gjøre, ifølge en av hans barndomskamerater, Gigi.

2) Han er besatt av tatoveringer:

Hans mange tatoveringer har bidratt til å gjøre ham til et Internett-fenomen. Han har ord som er dedisert til bestefaren på sin venstre arm. Bestefaren var en viktig del av oppveksten hans, frem til han døde rett etter at Memphis fylte 15 år.

– Den mannen ga meg mye styrke og tok vare på meg. I det øyeblikket tenkte jeg for meg selv at jeg måtte gå for det. Jeg visste hvor jeg ville, og det var til topps, har Depay uttalt.

Han har også tatovert innsiden av leppa og har «dream chaser» på overkroppen.

Han er fryktinngytende og høyrebeint spiss, men brukes vanligvis som venstrekant hvor han kan skjære innover i banen og skyte med høyrefoten. Han er rask og teknisk spiller, som gjør det vanskelig for forsvarsspillerne med sine direkte løp.

4) Han har inntatt de nederlandske rekordbøkene

Han ble den yngste nederlenderen til å score i et VM. Han var 20 år fire måneder da han scoret vinnermålet for Nederland i gruppespillkampen mot Australia i Brasil. Han scoret sitt andre mål i turneringen da han scoret Nederlands andre mål i 2-0-seieren over Chile, som sikret dem førsteplassen i gruppespillet.

5) Han er en urolig sjel

Memphis har tatt i bruk en life coach for å få kontroll over sine indre demoner. En av hans trenere på U-nivå i PSV beskrev venstrevingen som «veldig sint».

6) Han bruker energien riktig

Han er veldig mentalt sterkt og bestemt på å nå toppen. – Når jeg ser meg i speilet blir jeg motivert fordi jeg vet at jeg fortsatt ikke er der jeg ønsker å være, uttalte Memphis Depay ved en anledning. Han er også veldig aktiv på Twitter, og antallet følgere på vokser raskt. Han oppdaterer ofte følgerne sine med tweets om hardt arbeid, dedikasjon og fokus.

7) Han klandrer fortsatt faren

Memphis droppet «Depay» bakpå drakten fordi han fortsatt er sint på faren som forlot familien da han bare var fire år gammel.

8) Han kan være egoistisk

Mens han har scoret 21 mål i Eresdivisie denne sesongen, står han foreløpig bokført med kun tre assists. Han har også skutt 5,4 skudd i snitt per kamp, noe som med andre ord tilsvarer ett skudd hvert 16. minutt.

9) Han er vant til å oppleve suksess

Som 16-åring ble han kalt opp til Nederlands U17 tropp som senere vant U17-EM i 2011. Han scoret til og med i finalen da Nederland slo Tyskland hele 5-2.

– Memphis er et av de største talentene i Nederland. Han er veldig lidenskapelig og ambisiøs også. Hvis han fortsetter å utvikle seg på denne måten, kommer klubben til å ha masse moro med ham, uttalte tidligere PSV-manager Marcel Brands.

10) Han har venner i Manchester

Memphis har gode forutsetninger for å lykkes i Manchester. Louis van Gaal ga ham debuten på landslaget 15. oktober 2013, og har knyttet et sterkt bånd til spilleren. Når overgangen er i orden, kan Memphis se frem til å spille på samme lag som Robin van Persie og Daley Blind på Aon Training Complex.

Powered by Labrador CMS