På hodet ut av FA-cupen på overtid i ekstraomgangene

United tapte 2-3 etter dramatiske ekstraomganger.

Publisert Sist oppdatert

Gutta endte opp med å ryke ut av FA-cupen i kvartfinalen mot Wolverhampton Wanderers, og søndag gjorde kvinnene det samme mot toppdivisjonslaget Reading.

United hadde allerede møtt Reading tidligere denne sesongen – i gruppespillet av ligacupen. Da ble det et 0-2-tap (selv om United gjorde mye bra i den kampen), men det var til slutt United som gikk lengst i den turneringen, for Reading røk ut i kvartfinalen, mens United gikk videre til semifinalen (der Arsenal ble for sterke).

Denne gangen ble det utrolig spennende, i en kamp som for det meste så ut til å gå mot straffesparkkonkurranse.

Målløst etter 90 minutter

Kampen bølget frem og tilbake enda mer enn været – men Reading var nok det beste laget i ordinær tid.

United fikk problemer hver gang Reading slo innlegg inn i United-boksen, men klarte ikke å utnytte det til å få det avgjørende målet.

Leah Galton var nærmest for Uniteds del, men det ble ekstraomganger.

DUELL: Kirsty Hanson i duell med Readings Jade Moore.
DUELL: Kirsty Hanson i duell med Readings Jade Moore.

United-mål, men Reading svarer fort (x2)

I andreomgang kom plutselig målene. Først skaffet Lauren James United et straffespark, og det banket Alex Greenwood i mål. Dessverre utlignet Remi Allen rett etterpå.

Så presset United frem et Reading-selvmål tidlig i andre ekstraomgang, men dessverre utlignet Reading rett etterpå igjen.

Begge målene kom etter innlegg på bakerste stolpe, og Casey Stoney er neppe spesielt fornøyd med forsvarets innsats på akkurat dette området.

Reading så ut til å ha tatt ledelsen ikke lenge etter 2-2-scoringen, da de skrudde en corner i mål, og United må sies å ha vært heldige med den annulleringen.

NEPPE FORNØYD: Casey Stoney.
NEPPE FORNØYD: Casey Stoney.

Avgjørelsen

Det så ut til å gå mot straffekonkurranse, men på overtid av andre ekstraomgang kom avgjørelsen.

Siobhan Chamberlain har vært en solid målvakt for Manchester United, men slet i denne kampen med både albueskade og sol i øynene – men her var det rett og slett en keepertabbe uansett. Hun glapp et frispark, og Reading fikk banket inn avgjørelsen i det som var så godt som det siste som skjedde i kampen.

Dermed er United ute av enda en cupturnering, og håpet nå må være at United kan møte Reading i seriespillet neste sesong.

Vi fulgte kampen live nederst i denne saken.

GJORDE EN SJELDEN TABBE: Siobhan Chamberlain.
GJORDE EN SJELDEN TABBE: Siobhan Chamberlain.

Reading 3–2 (etter ekstraomganger) Manchester United

Women’s FA Cup
Adams Park, Wycombe

Mål: 0-1 Alex Greenwood (str. 98.), 1-1 Remi Allen (100.), 1-2 Natasha Harding (sm. 107.), 2-2 Rachel Furness (108.), 3-2 Allen (122.).

Manchester United: Siobhan Chamberlain – Martha Harris, Amy Turner, Millie Turner, Alex Greenwood (C) – Katie Zelem, Mollie Green, Ella Toone (Kirsty Smith, 71.) – Kirsty Hanson (Lauren James, 46.), Jess Sigsworth, Leah Galton.
Ubenyttede innbyttere: Emily Ramsey, Lizzie Arnot, Aimee Palmer, Charlie Devlin.

LIVE:

1: Kampen er i gang! Lauren James er innbytter denne gangen – hun har gjort det bra som superinnbytter tidligere.

4: Det er verdt å nevne at Chelsea har sikret seg den første semifinaleplassen, etter å ha slått Durham 1-0. Durham har gjort det vanskelig for United denne sesongen, men det hadde nok likevel vært gunstig for Uniteds del om det heller var Durham som gikk videre.

17: Ganske sjansefattig start. United på høyde med Reading.

34: Siobhan Chamberlain har et problem med høyrealbuen. Får behandling på banen. Vi får håpe at hun kan fortsette – hun er viktig for å spre trygghet i United-forsvaret. Det ser ut til å gå bra, og spillet settes i gang igjen.

36: Brukbar United-sjanse. En god Greenwood-corner heades utenfor av Millie Turner.

PAUSE. Det høljer ned på Adams Park nå, så de fleste er nok glade for at det er pause nå. 

46: Andre omgang er i gang!

46: BYTTE: United har i pausen gjort et bytte: Lauren James kommer inn for Kirsty Hanson. Spennende bytte!

49: Reading skaper trøbbel i United-forsvaret, og Millie Turner får klarert ut til hjørnespark – det kunne blitt selvmål! Corneren blir til slutt klarert.

55: United er rotete defensivt hittil i denne andreomgangen. Sliter på dødballer. Reading nære scoring igjen nå med en heading i tverrliggeren.

57: Nære for United! Leah Galton rekker akkurat ikke skikkelig frem etter herlig forarbeid av Lauren James.

58: Galton nære på igjen rett etterpå, denne gangen etter god innsats selv.

65: Siden vi tidligere nevnte de utfordrende forholdene: nå skinner sola! Varierende vær i England for tiden, gitt.

71: BYTTE: Kirsty Smith erstatter Ella Toone. Da skal nok Greenwood flyttes frem mer offensivt i en midtbanerolle.

84: Reading med en kjempesjanse! Martha Harris glipper i forsvaret, men heldigvis for United skyter Remi Allen over! Jevn og spennende kamp, dette. Reading er best, men United ser ut til å kunne klare ekstraomganger.

90+2: United med elendig markering på dødball igjen, men heldigvis klarer ikke Reading å utnytte det! Casey Stoney er nok ikke spesielt fornøyd med den delen av spillet.

Det blir ekstraomganger! Reading klart best på slutten her.

91: Første ekstraomgang er i gang.

95: Chelsea, West Ham og Manchester City har kvalifisert seg for semifinalen i FA-cupen – den siste plassen går altså til enten Reading eller Manchester United.

97: Lauren James legges i bakken, og det er straffespark til United! Ingen tvil om det straffesparket.

98: MÅL! Kaptein Alex Greenwood setter straffen i mål! Hun løper ut for å feire med United-benken.

100: MÅL. Reading utligner umiddelbart. Kirsty Smith glipper i markeringen på bakerste stolpe. United ble til slutt straffet for forsvarsrotet.

101: Gult kort på Lauren James.

PAUSE i ekstraomgangene.

107: MÅL! Jess Sigsworth slår inn, og Natasha Harding sender ballen i eget mål! Var under press fra Leah Galton og Mollie Green.

108: MÅL. Nei nei nei. Reading utligner umiddelbart for andre gang på rad. Klabb og babb i United-forsvaret. Backene henger ikke helt med på bakerste stolpe, rett og slett.

113: Oioi, Reading skrur et hjørnespark i mål, men dommeren har annullert det!

115: Kjempesjanse for Mollie Green etter Galton-innlegg! Kommer akkurat ikke på den. Den påfølgende corneren heades over av Millie Turner.

119: Frispark fra Greenwood som går like utenfor. Går via en Reading-spiller. Kaos i Reading-feltet etter den påfølgende United-corneren, men United klarer ikke å få det avgjørende målet.

121: Reading med frispark, som går via en United-hand, og dermed ble det frispark enda nærmere…

122: MÅL! Chamberlain roter det til på overtid! Gir retur på frisparket, og Rakel Honnudottir banker ballen via Remi Allen og inn.

SLUTT.

Powered by Labrador CMS