Det meste er dyrt i Norge

MIN MENING: Men når alternativet er at de ikke kommer, så vil jeg alltid hilse United velkommen til Norge.

Publisert Sist oppdatert

Les også: Slik bestiller du billetter

Jeg må finne på noe med familien, tenkte jeg.

Så kikket jeg rundt.

Hva med Askepott på operaen? Jeg er ingen opera-fan, men 6-åringen og 8-åringen liker jo Askepott – og alle koner liker vel opera. Jeg får ofre meg litt. Billettprisene, da jeg sjekket, lå på 465-650 kroner.

Drøyt 2.000 kroner totalt, altså.

Men siden jeg ofret meg på operaen, så får familien gi litt tilbake. Kiss kommer til Kollen-festivalen. Det kan passe godt. Ungene trenger litt opplæring på musikkfronten. Kona får bare følge med. Passene koster 869 kroner per stykk. Eller hva med noen fløtesanger av Lionel Richie? Litt «say you, say me». For fire billetter må du ut med minst 2.300 kroner.

Men da fortjener ungene også noe som de garantert vil like. Vi kan få med oss «Walking with Dinosaurs» i Spektrum. Vi fire kommer oss dit for cirka 1.600 kroner.

Vil man se Jerry Seinfeld live kan prisen per billett komme opp i over 1.200 kroner.

Jeg kunne fortsatt.

Men du har sikkert forstått poenget.

Det aller, aller meste er dyrt i Norge.

Det er også dyrt å se Manchester United når de møter Vålerenga på Ullevaal stadion 5. august. Billettprisene er fra 695 til 895 kroner.

Jeg skulle ønske det var billigere.

Men det er bare ett alternativ til disse prisene, og det er at United ikke kommer til Norge. Det er at de heller spiller i Asia, USA, Amsterdam, München eller kanskje tar en lokal avstikker i England – eller til Afrika for den saks skyld.

Det er kjent fra asiatiske arrangører at United krever mellom 15 og 20 millioner kroner for å spille kamper der. Men United kan kreve de pengene. De er nemlig ønsket overalt. Ingen er så ettertraktet som dem. Uansett hvordan det går i Premier League denne sesongen, uansett om vi blir slått ut i gruppespillet av Champions League, så er min klare oppfatning at Uniteds posisjon som verdens største klubb er urokkelig.

Noen arrangører fortviler. Det er nemlig vanskelig å tjene inn de summene. Spesielt når arenaene kanskje bare rommer 25.000 tilskuere.

Som Ullevaal stadion.

Jeg kan ikke svare på hvor mye Vålerenga faktisk har betalt, men etter det jeg erfarer må Vålerenga ha 22.000 tilskuere for å gå i null. Regner man litt på egen hånd så vil Vålerenga dra inn 15,4 millioner kroner i billettinntekter hvis 22.000 betaler 700 kroner per billett.

Hadde Ullevaal vært dobbelt så stor, så ville det vært enklere å også selge billigere billetter.

Men Ullevaal rommer bare 25.572.

Da blir det dyrt hvis det skal være økonomisk forsvarlig å hente United til Norge.

Men vet dere hva?

Jeg er ikke så glad i opera, og kan også dra på det når jeg vil hvis jeg absolutt må. Kiss har jeg både sett og hørt før. Lionel Richie har jeg ikke hørt på siden jeg var tenåring og dinosaurene så jeg også i fjor. Jerry Seinfeld er fa, men det er heller ikke lenge siden han sist var i Norge.

Det er imidlertid 10 år siden United sist var i Norge. Kanskje er det 10 år til de kommer neste gang igjen. Og det er ikke SÅ mye dyrere å se United nå enn det er hvis man vil gjøre noe annet på et visst nivå her i Norge. Norge – England er nesten like dyrt, men unnskyld meg – jeg ser mye, mye heller på United.

Jeg forstår at det er dyrt for noen. Jeg har heller ingen problemer med å se at noen heller vil foretrekke å bruke pengene på å reise til Old Trafford eller andre steder og ferier i stedet.

Men veldig mange har nå fått en sjanse til å se heltene sine. En sjanse de ellers ikke ville hatt.

Derfor er jeg som ansvarlig redaktør i Manchester glad for at Vålerenga har klart dette.

På vegne av Supporterklubben kan jeg også legge til at vi skal gjøre det vi kan for å gjøre dette til en ekstraordinær fest.

Vi sees på Ullevaal.

Les også: Slik bestiller du billetter

Det er lov å være enig eller uenig. Si gjerne din mening i kommentarfeltet nederst.

Powered by Labrador CMS