Gleder seg til gull-gliset

SESONGTIPS: US-redaktør Lars Morten Olsen tror United slår fryktelig tilbake under Louis van Gaal.

Publisert Sist oppdatert

United.no har utfordret toppklubbenes norske supporterklubber til å tippe utfallet av den kommende Premier League-sesongen. Vi har allerede presentert Tottenham, Arsenal og Chelsea sine tips. I dag er turen kommet til redaktør av United-Supporteren, Lars Morten Olsen.

Louis van Gaals inntreden som United-manager har vært gjenstand for en særdeles grundig dekning både i United-Supporteren og her på United.no og det er liten tvil om at Van Gaal har bragt troen tilbake hos United-fansen som hadde en av sine tyngste sesongen i manns minne  under David Moyes.

– Har løftet laget

United har imponert spillemessig på USA-touren og Lars Morten Olsen tror Van Gaal-effekten vil slå ut i full blomst også i ligaen. Han tipper like godt Manchester United som ligamester i 2014/15.

– Van Gaal og Giggs har sammen gitt laget et solid løft. Luke Shaw og Ander Herrera er solide nykommere og det meste tyder på at flere er på vei inn, sier Olsen til United.no.

Men kanskje like viktig som nye spillerkjøp; på rekordtid har Louis van Gaal løftet en gruppe spillere som virket rådville under Moyes til å bli en gruppe som virkelig sprudler igjen.

– Harmonien er rett og slett tilbake i troppen, påpeker Olsen.

Et godt tegn

Olsen påpeker også en annen ting, som kanskje er en tilfeldighet, men verdt å nevne likevel:

– Når sesongen ender med et oddetall (2015) vinner som regel United, sier Olsen.

Og statistikken viser at US-redaktøren har helt rett. Ni av Manchester Uniteds 13 Premier League-titler (siden 1992/93) har kommet i sesonger som har endt i oddetall, og en må ti år tilbake i tid til 2004/05-sesngen da Chelsea vant for å finne forrige gang United ikke vant gullet i en sesong som endte i oddetall.

Lars Morten Olsen leverer følgende spådom for den nært forestående sesongen:

Tips for topp 4:

1. Manchester United

2. Arsenal

3. Chelsea

4. Manchester City

og disse rykker ned…

18. Hull

19. Burnley

20. Crystal Palace

Powered by Labrador CMS