Preview United-Wolves

Manchester United tar imot Wolverhampton på dagen 24 år etter at Sir Alex Ferguson tok over klubben.

Publisert Sist oppdatert

Ferguson overtok sjefstolen 6. november 1986 etter Ron Atkinson. To dager senere debuterte han med et 2-0-tap for lille Oxford United.

Nå, 24 år etter, er skotten den mest suksessrike manageren i engelsk fotballs historie. Men kjenner vi Sir Alex rett blir det liten tid til mimring lørdag ettermiddag. Han er mest av alt opptatt av at Manchester United skal sikre seg tre nye ligapoeng.

United vil med poeng mot Wolves ha gått gjennom de elleve første seriekampene denne sesongen uten tap. Dette vil være én mer enn hva Ferguson tidligere har greid, og dermed ny ‘personlig rekord’ for skotten. Denne tidligere rekorden (som ble tangert i møtet mot Tottenham forrige helg) står seg tilbake fra 1991/92-sesongen.

Wolves

Wolverhampton flyr høyt etter forrige helgs seier over City. Mick McCarthys mannskap har ambisjoner om at laget kan ta enda en Manchester-skalp, men fikk bare for en drøy uke siden erfare at det ikke er noen spøk å komme til Old Trafford. Da røk Wolves ut av Ligacupen for et B-preget United.

Selv om klubben overrasket med å vinne over City sist, er det likevel en såret ulv som kommer på besøk. Wolves ligger under streken med ni poeng, men det skal samtidig sies at veien opp til sikker plass er kort. Wigan og Stoke, som innehar trygge tabellplasseringer, har begge sanket inn en «pinne» mer i høst.

Skadesituasjonen

Guedioura, Craddock og Zubar er ute for Wolves.

Formen – siste 5

Dato

Motstander

H/B

Turn.

Res.

30.okt

City

H

PL

2-1

26. okt

United

B

LC

3-2

23. okt

Chelsea

B

PL

2-0

16. okt

West Ham

H

PL

1-1

2. okt

Wigan

B

PL

2-0

United

Manchester United har fått opp dampen etter en skuffende start på sesongen, og laget har nå vunnet de fem siste kampene.

Turen til Tyrkia ble en forholdsvis enkel affære, men mannskapet var betryggende solide i forrige helst ligaoppgjør mot Spurs. Den defensive biten har utvilsomt blitt betraktelig bedre de siste ukene.

United begynner imidlertid å få en skadeliste som er urovekkende lang. Mot Bursaspor måtte både Darren Fletcher og Nani forlate banen med smerter. Nani er bekreftet ute, mens Fletcher er usikker.

Skadesituasjonen

Nani, Owen Hargreaves, Wayne Rooney, Antonio Valencia og Michael Owen får alle behandling for ulike problemer. Darren Fletcher og Ryan Giggs er usikre, og skal testes på fredagens trening før det blir tatt en avgjørelse om de kan spille. Anderson og Federico Macheda slet begge med et virus i midtuka, men er sannsynligvis spilleklare til denne kampen.

Formen – siste 5

Dato

Motstander

H/B

Turn.

Res.

2. nov

Bursaspor

B

CL

0-3

30. okt

Spurs

H

PL

2-0

26. okt

Wolves

H

LC

3-2

24. okt

Stoke

B

PL

1-2

20. okt

Bursaspor

H

CL

1-0

Dommeren

Phil Dowd skal lede lørdagens kamp mellom United og Wolves.

Dowd dømte blant annet Ligacupfinalen mellom United og Aston Villa i fjorårssesongen, og ledet også Uniteds 2-2 kamp mot Bolton på Reebook Stadium tidligere i år.

47-åringen fra Staffordshire har dømt i Premier League siden 2001.

LIVE-OPPDATERING/SCORINGSVARSEL

Om du ikke skulle ha anledning til å få sett kampen, kan redningen bli vår ypperlige live-tekstoppdatering på united.no – eller SMS-varsling:

Dersom du ikke allerede abonnerer på sistnevnte tjeneste, kan du sende meldingen UNITED til 2229, og du vil motta lagoppstilling, scoringer underveis, og en kort pause- og sluttrapport.

Tjenesten, som dessverre kun er tilgjengelig for norske mobilabonnenter, koster kun kr. 1,- per melding.

Avmelding

Dersom du skulle ønske å melde deg av SMS-tjenesten, må du sende meldingen UNITED STOPP til 2229.

Powered by Labrador CMS