Tøff test mot Tottenham

PREVIEW: Kan Manchester United fortsette den gode trenden fra midtuken mot revansjelystent Tottenham?

Publisert Sist oppdatert

Tottenham slo Tromsø oppskriftsmessig 2-0 på Alfheim i Europaligaen på torsdag, men denne seieren var neppe nok til at de liljehvites supportere har glemt det grusomme 0-6-nederlaget mot Manchester City på Etihad Stadium forrige søndag.

Tottenham slapp inn det første målet mot City etter kun 13 sekunders spill, og etter dette gikk det kun videre nedover for gjestene. Tottenham fikk – som flere andre lag, deriblant United, har gjort denne sesongen – erfare at Manchester City kan være en hard nøtt å knekke på Etihad.

Denne helgen venter nok et Manchester-lag for Tottenham, men denne gangen er det United som står på motsatt banehalvdel, og denne gang spilles kampen på Tottenhams hjemmebane, White Hart Lane.

De røde fra Manchester har hatt en noe liknende kurve som Tottenham den siste uken, dog hele veien noe mer positiv. Først mistet David Moyes’ menn to poeng på overtid i forrige helgs Premier League-møte mot Cardiff i Wales, før de slo kraftig tilbake i midtuken da Bundesliga-toer Bayer Leverkusen ble demontert og knust hele 5-0 på BayArena.

Med resultatet i Tyskland sikret United seg avansement fra Champions Leagues gruppespill, mens Tottenham var klare for sluttspillet i Europaligaen allerede før kampen mot Tromsø. Det har vært suksess på kontinentet for begge klubbene, men med henholdsvis elleve og ti poeng opp til tabelltopp Arsenal (etter Arsenals seier mot Cardiff lørdag), ‘trenger’ både Tottenham og United tre poeng i kampen på White Hart Lane søndag.

Tottenham

Tottenham åpnet sesongen godt med 12 poeng på de første fem kampene. Deretter har det imidlertid gått tyngre for André Villas-Boas og hans menn, og med kun åtte poeng på de siste sju kampene, har mediene allerede begynt å spekulere i om portugiseren er inne i sine siste dager som sjef for London-klubben. Særlig 0-3-tapet hjemme mot London-rivaler West Ham og 0-6-tapet mot City forrige helg har vært vanskelige å svelge for klubbens trofaste supportere.

Manchester City v Tottenham Hotspur - Premier League

Det er særlig fremover på banen det har stokket seg for Tottenham. Kun i én av 12 kamper så langt denne Premier League-sesongen har Tottenham scoret ett mål (2-0-seieren borte mot Aston Villa 20. oktober), og laget står med magre 9-12 i målforskjell etter 12 spilte kamper. Kun Sunderland (8) og Crystal Palace (7) har scoret færre mål enn Tottenham. Allikevel: med et offensivt arsenal bestående av spillere som Roberto Soldado, Erik Lamela, Gylfi Sigurdsson og Aaron Lennon er det vanskelig å forestille seg at Spurs’ måltørke skal vedvare.

Når det gjelder skadesituasjonen i hovedstadsklubben må Villas-Boas unnvære sin danske playmaker Christian Eriksen, som sliter med en skade i ankelen. Det samme gjør Danny Rose, mens Emmanuel Adebayor har lyskeproblemer som setter ham ut av spill denne helgen.

United

Manchester United har på mange måter hatt en motsatt formutvikling som Tottenham denne sesongen. Etter en tøff start, hvor Moyes’ disipler kun plukket sju poeng på de seks første kampene, har det løsnet noe i oktober og november – hvor det har blitt 14 poeng på de siste seks.

Til tross for god poengfangst de to siste månedene, og en rekke på elleve ubeseirede kamper i alle turneringer, går imidlertid ikke alt på skinner for United helt ennå, noe både førsteomgangen mot Sunderland og de to sene innslupne målene mot Southampton og Cardiff har vist. 1-0-seieren mot Arsenal, førsteomgangen mot Fulham og måten kampen mot Stoke ble snudd på det siste kvarteret er imidlertid tegn som kan tyde på at Moyes begynner å få skuta på rett kjøl. Oppvisningen borte mot Leverkusen i midtuken fortjener heller ikke å feies under en stol.

Bayer Leverkusen v Manchester United - UEFA Champions League

Mot Leverkusen viste United at de kan greie godt seg uten tre normalt viktige brikker i sentrallinjen – Nemanja Vidic, Michael Carrick og Robin van Persie, men de fleste United-supportere vil nok allikevel helst se at en så stor del av denne trioen som overhodet mulig er klare til kamp igjen på søndag. I tillegg til de tre nevnte har også Rafael slitt med en skade som har holdt ham ute av spill den siste måneden.

David Moyes ble på pressekonferansen fredag spurt hvor i løypa de fire nevnte spillerne lå med tanke på søndagens kamp, og manageren kunne fortelle at de alle ‘hadde en sjanse’ til å bli klare. Det betyr at det kun er Darren Fletcher (magesykdom) av Uniteds førstelagsspillere som er uaktuelle for spill søndag.

Dommer:

Canada v Australia - International Friendly

Avspark mellom Tottenham og Manchester United er klokken 13.00 (skandinavisk tid). Kampen sendes på TV2 Sport Premium. Du kan også følge kampen via livetekst her på United.no.

Powered by Labrador CMS