Manc-derbyet: Forberedelser i full gang

Manchester-derby nummer 165 er like rundt hjørnet.

Publisert Sist oppdatert

Mandag kveld nærmer seg med stormskritt. Regjerende Premier League-mester Manchester City står for tur på Old Trafford, til et oppgjør som langt, langt på vei KAN se dem bli detronisert fra tronen.

På forhånd er situasjonen den at United for en gangs skyld kan gå med senkede skuldre til møtet med byrivalen. I verste fall risikerer man at 15-poengsledelsen blir redusert til 12. Det bør imidlertid ikke være nok til å få noen innvirkning på utfallet av årets sesong.

– Viktigere enn før

Men uansett hvilke premisser som ligger til grunn; et Manc-derby er nå en gang et Manc-derby. Det står mye prestisje på spill, og ingen av lagene har det minste ønske om å rusle av banen etter 90 minutter som tapende part.

– Nei, og det er kamper som dette alle ønsker å være involvert i, sier Sir Alex til Inside United. Han mener at derbyene mot City nå har fått langt større betydning enn de hadde tidligere. Det skyldes naturligvis de lyseblås oppsving etter tiår i skyggenes dal.

– Ja, disse oppgjørene har utviklet seg til å bli mye viktigere enn de pleide å være. Men vi ser frem til kampen, selv om vi har vært gjennom et veldig hardt program, sier Ferguson videre, og antyder muligens en viss slitasje på spillerne sine.

– Ligaformen har vært veldig bra, men landslagspausen kom på et uheldig tidspunkt i forhold til forberedelsene til de neste kampene. Vi hadde denne kampen mot Sunderland på lørdag og deretter omkampen i cupen mot Chelsea på mandag, og det etter at mange av spillerne nettopp hadde vært gjennom to landskamper. Med den standarden våre spillere holder, blir de jo alltid tatt ut til å spille for sine respektive land.

Luksusproblemer på topp

Heldigvis er det en hel uke mellom Chelsea-kampen og møtet med byrivalene. Det betyr at Sir Alex har bra med tid til å forberede det forestående Manc-derbyet. Men, med så mange spillere som han nå har tilgjengelig, kan det i seg selv føre til problemer med å ta ut det rette laget. Ikke minst gjelder dette spissplassene. Robin van Persie, Chicharito og Danny Welbeck verker alle etter å spille, og i bakhånd har Ferguson Wayne Rooney. Etter alt å dømme rekker 10’eren å bli klar igjen etter den lenge hemmeligholdte lyskeskaden han pådro seg under landslagsoppdrag for England.

– Jeg har ingen bekymringer når det gjelder Rooney, for han trenger å spilletid. Han er av den typen som er nødt til å være i aktivitet hele tiden.

– Robin, derimot, må vi følge med på. Vi vet ikke like mye om ham. Jeg tror ikke at han noen gang var involvert i en like intens sesong med Arsenal, så vi må få klargjort situasjonen hans. Ellers virker Welbeck sterk, og det samme gjør Chicharito.

P.S.:

Sir Alex’ pressekonferanse foran City-kampen vil bli avholdt allerede torsdag klokken 13. Som vanlig vil united.no naturligvis følge opp med siste nytt derfra.

Powered by Labrador CMS